Analiză Storia: Buzaul pe locul trei intr-un top al celor mai aglomerate orase (a intrecut orase mari ca Bucuresti, Galati, Timisoara…)
Last Updated on 02/06/2024 by Iulian Gavriluta

Reșița, Oradea, Brașov, Botoșani și Deva sunt orașele din România cu traficul rutier cel mai redus, în timp ce la polul opus se află Baia Mare, Iași, Buzău, București și Suceava, unde traficul este cel mai intens comparativ cu cel din orașele analizate în cadrul indexului T.R.A.I., realizat de Storia – platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX, citate într-un comunicat de presă.

Indexul TRAI este instrumentul care adună date din surse locale și științifice pentru a putea oferi cele mai relevante informații tuturor celor care sunt în căutarea orașului sau cartierului potrivit. Pe de-o parte, indexul include date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, Storia și măsoară o serie de factori cheie (Trafic, Repere, Calitatea aerului și Imobiliarele – prețul pe metru pătrat) pe care, ulterior, îi transpune într-un scor reprezentativ pentru orașele sau cartierele României. Iar pe de altă parte, în secțiunea „Vocea Cartierelor”, indexul prezintă date subiective preluate de la locuitorii din cartierele incluse pe platformă.

Care sunt orașele în care traficul rutier este mai redus VS. orașele cu trafic intens

Orașul Reșița se află în prezent pe primul loc în topul orașelor cu cel mai redus trafic dintre orașele analizate pe platformă, cu un scor de 43,8 puncte, urmat de Oradea (40,4), Brașov (39,1) și Botoșani (38). De asemenea, în topul celor 10 orașe de pe platformă în care traficul este mai redus se regăsesc și Deva (36,8), Alba Iulia (37,4), Drobeta-Turnu Severin (35,6), Arad (36,9), Giurgiu (39,7) și Slatina (32,3)

La polul opus, Baia Mare este orașul în care traficul este cel mai aglomerat comparativ cu traficul din celelalte orașe regăsite pe platformă, obținând un punctaj de doar 12,3. Următoarele orașe cu cel mai intens trafic sunt Iași (15,4), Buzău (18) și București (18,3), dar și Suceava (21,6), Galați (23,2), Timișoara (25,2), Satu Mare (25,4), Brăila (26,3) și Zalău (26,3).

SURSA: https://economedia.ro/analiza-storia-baia-mare-iasi-buzau-si-bucuresti-printre-orasele-din-romania-cu-cel-mai-aglomerat-trafic-rutier.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2eYGkKPI2C3dq1Lkg-5Xn8FEF5hNYZe7la_27AzkzBOty7ycONaA2Hyew_aem_AU7DjdaXthh6QZqR-o4j0iz7CdjN3HKXh-MPRLNRiaFbcIf6F5ELxcamKxMTE-Tn5s1aokxvWJZbQPt9vyYH-ZNj