Activități informative pentru prevenirea cyberbullyingului, conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informative pentru prevenirea cyberbullyingului, conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violarea vieții private, dar și pentru prevenirea consumului și traficului de droguri.
Activitățile au fost desfășurate cu elevi de la Școala Gimnazială Nr. 14 „Mihail Kogălniceanu”, Școala Gimnazială ”Vasile Voiculescu” Pârscov și la Centrul pentru Recuperare, Reabilitare și Educație Specială al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.
Astfel, beneficiarilor le-au fost explicate, într-un dialog adaptat vârstei, formele de cyberbullying și de violare a vieții private, consecințele acestora, au primit recomandări în ceea ce privește disparițiile/plecările voluntare, accidentele rutiere, în vederea prevenirii victimizării, dar și măsurile pe care le pot adopta în vederea prevenirii.
Tinerii au fost angrenați în discuții constructive care să-i ajute să ia decizii corecte, să spună „NU DROGURILOR!”, dar și să conștientizeze consecințele legale ale consumului și traficului de substanțe interzise.