Stagiu de pregătire destinat poliţiştilor nou încadraţi
     La finalul săptămânii trecute, au fost încheiate activităţile de pregătire a celor 6 agenţi de poliţie repartizaţi în luna aprilie la Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Serviciul Pregătire Profesională a organizat, în perioada 7 -24 mai a.c., un stagiu de pregătire a absolvenților şcolilor de poliţie, ce au fost repartizaţi pentru a se alătura poliţiştilor din Buzău.
Stagiul a fost axat pe 3 componente: componenta practic-aplicativă (instrucția tragerii, pregătire fizică și autoapărare, tactică polițienească și conducere defensivă), componenta de specialitate (ordine publică) și componenta de adaptare/integrare în specificul muncii de poliție.
Pregătirea polițiștilor nou încadrați urmăreşte dezvoltarea deprinderilor acestora de a acționa eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii. Scenariile sunt interactive şi modul de intervenţie este pus în discuţie în cadrul grupului, analizându-se eficiența intevenției fiecăruia dintre participanți. Poliţiştii sunt pregătiţi pentru fazele intervenţiei, respectiv confruntare, imobilizare și aplicarea măsurilor de control.
Activitatea de pregătire profesională urmăreşte gestionarea eficientă a situaţiilor cu care se confruntă zilnic poliţiştii, în vederea furnizării unui seviciu de calitate.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău le urează noilor colegi bun venit în echipă, putere de muncă şi succes în activitate!

E.S.