Peste 60 de liceeni au discutat cu politistii despre anturaj, consumul de alcool sau alte substanţe cu efect psihoactiv
Last Updated on 29/05/2024 by Iulian Gavriluta

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o activitate educativ-preventivă la Liceul Tehnic Buzău.
Prevenirea victimizării prin posibila implicare în accidente rutiere a elevilor constituie o prioritate o poliţiştilor buzoieni, sens în care sunt întreprise demersuri de orientare şi informare a tinerilor, prin diverse modalităţi adaptate caracteristicilor unor astfel de beneficiari, pentru implementarea cunoştinţelor teoretice, dar şi pentru responsabilizarea factorului uman.
Experienţa ne-a demonstrat că succesul acţiunilor preventive depinde, în cele mai multe situaţii, de modul de abordare a problematicii şi de forma de transmitere a mesajelor.
Astfel, în cadrul activităţii de ieri, cei peste 60 de liceeni au discutat deschis despre provocările vârstei, despre anturaj şi despre tentaţoa de a consuma alcool sau alte substabţe cu efect psihoactiv. În contextul în care liceenii au mărturisit că sunt dornici să obţină permisul de conducere pentru a se putea urca la volanul maşinilor, poliţiştii i-au avertizat că acest lucru implică, pe lângă beneficii, obligaţii şi reguli stricte de respectat.
Le-au prelucrat şi formele răspunderii contravenţionale sau penale în cazul unor abateri de la normele rutiere.
Pentru implementarea mesajului instituţional, au fost oferite exemple concrete de evenimente rutiere în care au fost implicaţi tineri.
Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul proiectului Educație rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

E.S.