Buzău – robinet închis. “Pretul apei …cel mai mare din tara!” – Carmen Ichim, candidat PNL la primaria Buzau (P)

Carmen Ichim, candidat PNL Buzau, la functia de primar al Municipiului Buzau: Nu, "Apa de Buzău" nu este vreun nou brand local, deși mediatizarea sa - inclusiv în presa centrală - ne-ar putea duce cu gândul la așa ceva.

E despre preț - cel mai mare din țară. Preț care este "9,30 lei/mc, exclusiv TVA", ca să cităm agenția guvernamentală de știri. E adevărat că metrul cub livrat de Compania de Apă Buzău este încă departe de kilogramul de "Pleșcoi", dacă este să vorbim despre brand-uri, dar nu trebuie uitat că în facturile buzoienilor mai figurează și alte bonusuri gen canalizare-epurare la super-prețul de 6,44 lei/mc.

Despre așa-numitele "pierderi", cel mai bine ar fi să-l cităm pe un locatar din Broșteni:

"Dacă la toate cele 20 de apartamente din bloc ni se bagă în factură câte 1 mc de apă pierdută, unde sunt ăia 20 de mc... că tot subsolul e uscat, la noi? Ale cui pierderi sunt plătite de oameni?" Și tot domnia-sa a ținut să vorbească și despre calitatea apei:

"Dacă nu am avea posibilitatea să ne cumpărăm apă îmbuteliată și ar trebui să o bem pe cea de la robinet, cum ar fi rinichii noștri? Că eu am ajuns să schimb și 2 baterii pe an, la cadă, că se blochează de la piatră și rugină!"

De apa pluvială, ce ar mai fi de spus? Că, dacă ai o alee betonată în curte și de jur-împrejur numai gazon, se presupune că toată apa de ploaie căzută pe suprafața acelei alei ajunge fix în canalizarea Primăriei Buzău? Sau că, și în lunile cele mai secetoase, în facturile buzoienilor tot mai cade câte un strop de ploaie?

Nu rămâne decât să ne dorim o vară călduță (nu caniculară!) pentru a mai rări din dușurile zilnice sau să mergem în Timiș, acolo unde sursa de informații a descoperit că există și apă de aproape 3 ori mai ieftină”

Comandat de PNL Buzau

Executat de KADIVISIONTEAM

COD 21240015