Exercitiu gastronomic – SUPĂ DE LEGUME

Supă de legume, o mâncare sănătoasă şi uşor de preparat. Amestecul de legume fierte în zeamă de legume va da supei o savoare specială, întărită şi de roşii şi pătrunjel.

Timp de prepare al supei de legume: 25 min. Timp de gătire: aproximativ 1 oră.

SUPĂ DE LEGUME, INGREDIENTE PENTRU 8 PORŢII MEDII:

     8 morcovi medi, feliaţi

     2 cepe mari, tocate

     4 ţeline mici, tocate

     1 ardei verde mare, fără semințe și tocat

     1 lingură ulei de măsline

     1 cățel de usturoi, tocat

     4 căni de apă

     350 gr de roşii cubuleţe

     2 ceşti de varză tocată

     2 ceşti congelate fasole verde

     2 ceşti mazăre congelată

     1 cană de porumb congelat

     1-1/2 linguriţe pătrunjel uscat sau o legătură medie de pătrunjel proaspăt

     1 linguriţă de sare

     1 linguriţă maghiran uscat

     1 linguriţă cimbru uscat

     1 foaie de dafin

     1/2 linguriţă busuioc uscat

     1/4 linguriţă piper

Supă de legume, mod de preparare:

1. Într-un cratiţă adâncă căliţi morcovii, ceapa, telina şi ardeiul gras până se rumenesc. Adăugați usturoiul;  gătiţi 1 minut şi 30 secunde.  Se adăugă şi se amestecă restul de ingrediente. Se aduce la fierbere.

2. Reduceţi focul, se acoperă și se fierbe timp de 1 până la 1-1/2 ore sau până când legumele sunt fragede. Puneţi frunze de dafin. La final când supa este gata se adăugă pătrunjelul şi busuiocul.

Supa de legume se serveşte imediat, caldă. Pentru un plus de savoare, supa de legume se poate servi însoţită de pâine prăjită sau brânză rasă pe deasupra sau câteva linguriţe de iaurt slab.

SURSA: https://gastronomie.rfi.ro/supa-legume.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0hCROFhqs1A9Ozl6NO2XajJYSKOP6L3d2u-RQkfHuU36CLNARRHcY_lnM_aem_ASTU6Ml4tgesbjcpLFKO0qwYP4rKBZ_bJ6oX8IVfXAqiNJ9qlpxMrIQFW6XUfwcDgK7QBd2CMTPaOImwpfEDrivb