Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat o serie de activități preventive alături de cetățenii din municipiul Buzău.
Tema zilei a fost modul în care cetățenii pot preveni infracțiunile contra patrimonului.
Au fost abordate cele mao cunoscute forme ale acestui tip de infracţionalitate: furturile din locuință și furturile din autoturism.
Polițiștii au discutat cu cetățenii despre măsurile de siguranţă ce trebuie cunoscute şi aplicate de orice cetăţean pentru prevenirea unor astfel de situaţoo ce-i poate aduce în postura de victimă.
Cetăţenilor li s-a recomandat:

  • să nu permită accesul în locuinţă persoanelor care pretind că vând diferite produse sau se oferă să presteze servicii;
  • să ţină permanent uşile de acces în locuinţă încuiate, chiar şi atunci când se află la domiciliu;
  • să nu posteze pe reţelele de socializare informaţii despre plecările în vacanţe (concedii);
  • să instaleze sisteme de închidere/asigurare care corespund standardelor de securitate.
    De asemenea, aceștia au organizat o activitate de tip exercițiu prin apelarea interfonului, în scopul prevenirii victimizării persoanelor vârstnice din municipiul Buzău prin înșelăciuni și furturi din locuință.
    Și parcările au fost luate cu asalt de către polițiști, pentru conştientizarea șoferilor cu privire la riscurilor la care se expun prin lăsarea la vedere a bunurilor personale de valoare (telefoane, genți, ghiozdane, bani etc.) în autoturisme, fără a fi supravegheate.