Retinuti pentru furt, refuzul ori sustragerea de la prelevarea de mostre biologice si scandal public!

Reţinut pentru furt din societate comercială. În ziua de 22 mai a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Buzău – Biroul de Investigaţii Criminale au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un buzoian în vârstă de 39 de ani, pentru furt.
În aceeaşi zi, în jurul orei 16.45, poliţiştii au fost sesizaţi de către angajata unei societăţi comerciale cu privire la faptul că un bărbat a sustras articole vestimentare din magazin.

Poliţiştii au stabilit că este vorba de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Buzău, asupra acestuia fiind descoperite articole de îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 300 de lei.
Din investigaţii a reieşit că bărbatul este principalul bănuit în cazul altor 6 infracţiuni de furt, atât din societăţi comerciale, cât şi din autovehicule sau mijloace de transport în comun.
Buzoianul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Reținut de polițiști pentru refuzul ori sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În data de 22 mai a.c., polițiștii rutieri au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 39 de ani, din Bacău, pentru refuzul ori sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Acesta a fost depistat şi oprit în trafic de către polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe DN2E85, în localitatea Cioranca, în timp ce rula cu 105 km/h.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat examinarea fizică și recoltarea mostrelor biologice.
Față de șofer a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar polițiștii continuă cercetările sub coordonarea parchetului.

Reţinuţi de poliţişti pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice

În seara de 22 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni au fost sesizați și au intervenit în cazul unui conflict între mai multe persoane, pe o stradă din Vadu Paşii.
Din primele cercetări, poliţiştii au constatat că doi localnici, în vârstă de 20, respectiv 42 de ani, ar fi provocat un conflict cu un vecin, context în care ar fi adresat ameninţări şi ar fi generat o stare de panică persoanelor aflate la acel moment pe stradă.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii iar poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de bărbatul de 42 de ani.
Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

E.S.