De ce candideaza Adrian Mocanu la CJ Buzau si ce spune despre retelele de apa potabila din judet! (P)

“Am ales să candidez pentru funcția de președinte al Consiliului Județean pentru că eu cred că și în Buzău se poate. Pentru că eu cred că fiecare comunitate merită să aibă o șansă reală la dezvoltare. Să aibă acces la apă curentă și canalizare, să aibă drumuri asfaltate, să aibă orașe prietenoase, nu sufocate de un trafic infernal, de lucrări începute hei-rup-ist și lăsate de izbeliște. Și pentru că eu cred că Buzăul poate fi liberal.💛💙

‼Începând de astăzi voi prezenta pe pagina mea proiectele pe care le voi implementa pentru dezvoltarea județului, pentru a transforma Buzăul într-un loc mai bun pentru noi toți:

**1. INFRASTRUCTURA**

** Drumuri județene puse la punct, pentru a contribui la dezvoltarea județului**

Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene reprezintă o prioritate pentru Buzău. O rețea de șosele sigure și moderne nu doar că va contribui la reducerea numărului de accidente rutiere, dar va face județul atractiv pentru turiști. Îmi doresc asfaltarea celor aproximativ 100 km de drumuri județene care, în prezent, sunt doar pietruite.

Avem zone unice în România și în Europa, dar este o problemă majoră pentru turiști să ne viziteze, din cauză că infrastructura e la pământ și se ajunge foarte greu la destinațiile turistice.

O infrastructură modernă va contribui în mod esențial la dezvoltarea județului nostru și va avea o contribuție importantă la dezvoltarea economiei locale.

**2. CALITATEA VIEȚII**

** Înființarea serviciului “Autoturismul Cetățeanului”**

Acest serviciu va putea fi apelat din orice colț al județului de persoanele care au nevoie de ajutor. Se va adresa buzoienilor cu venituri reduse și situații speciale, care vor fi ajutați să se deplaseze la medic, la control, ori va aduce la domiciliul solicitantului un asistent medico-social care să rezolve problema pentru care a fost solicitat.

Rețele de apă potabilă

Astăzi vreau să vorbim despre apă. În 2024, toți oamenii trebuie să beneficieze de rețele de apă potabilă.

Este inacceptabil ca, în vremurile noastre, să mai avem apă nepotabilă la robinete sau să fie furnizată doar câteva ore pe zi.

Apa este esențială și pentru agricultură, mai ales în contextul în care, de la an la an, ne confruntăm cu perioade din ce în ce mai secetoase. Trebuie să acționăm ACUM pentru a asigura accesul buzoienilor la apă curată, atât pentru uz casnic, cât și pentru agricultură. 💧🌾

Rezolvarea problemei apei potabile în județ prin înființarea unei rețele metropolitane de apă potabilă către zona Râmnicului este unul dintre proiectele importante cu care vin în fața dvs. și pe care mă angajez să-l duc la bun sfârșit dacă mă veți învesti cu încredere, pe 9 iunie.

Așadar, una dintre țintele propuse este derularea unor investiții majore care să asigure apa potabilă în toată zona Râmnicului prin înființarea unui apeduct de apă potabilă, ce va străbate comunele Cochirleanca, Bălăceanu, Ghergheasa, Balta Albă și Vâlcelele.

Astfel, se va facilita accesul la apă și pentru populația din aceste zone, dar va fi posibilă și reducerea prețului apei potabile.

‼ 40 din cele 87 de UAT-uri ale județului Buzău au un sistem de distribuție a apei pentru populație fără licență de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Tot atâtea nu au aviz de la Direcția de Sănătate Publică Buzău pentru distribuirea apei către populație.

Apa este esențială pentru viață, iar buzoienii merită să aibă apă de calitate!

Reabilitarea canalului de irigații pe aripa de est și extinderea ulterioară către zona agricolă a Râmnicului este un alt proiect cu care vin în fața dvs.

Canalul Est de irigaţii din Buzău ar putea fi operaţionalizat pentru a ajuta unul dintre cele mai importante bazine legumicole din Buzău.

Anul trecut, Buzăul s-a numărat printre judeţele cele mai afectate de secetă, situaţia dificilă prin care au trecut fermierii fiind constatată pe teren. În acest context, reabilitarea canalului de irigaţii ar putea asigura măcar pentru o parte dintre fermieri apa necesară culturilor agricole. 

Lucrările de reabilitare ar urma să se întindă pe o perioadă de 12 luni, iar suprafaţa irigabilă a judeţului Buzău se va mări cu aproximativ 10.000 de hectare.

Rămâneți alături de mine pentru a descoperi cum putem să dezvoltăm județul nostru! Împreună!

COD 21240015