POVESTI DE VIATA! Un tată bolnav își crește singur cei trei copii într-o fostă gară părăsită. Povestea lor e cutremurătoare!

Un tată își crește singur cei trei copii într-o fostă gară părăsită. Pentru Julia, Adela și Adrian, trei copii din Caraș-Severin, acasă înseamnă o gară părăsită.  Ei au fost părăsiți de mamă, dar în ciuda condițiilor grele, își consideră tatăl erou.

Pavel Constantin, un bărbat de 48 de ani, își crește singur copiii în gara părăsită din Glimboca. Bolnav de diabet și șomer, el face tot ce poate pentru a le oferi celor mici o copilărie fericită.

Un tată își crește singur cei trei copii într-o fostă gară

Cele două fetițe, Julia de 6 ani și Adela, 10 ani, alături de Adrian, 14 ani, sunt minunile lui. Soția i-a părăsit în urmă cu cini ani, atunci când fetița cea mică avea doar câteva luni.

A avut trei motive frumoase pentru care să lupte, deși viața nu e deloc ușoară pentru el. Costel s-a îmbolnăvit de diabet pe fond nervos și a fost trecut într-un grad de handicap, potrivit Antena 3.

Cu ajutorul unui prieten, omul a primit vechea gară CFR a comunei Glimboca. Dintr-o ruină, Costel a reușit să facă o casă de locuit, cu trei camere și bucătărie. A primit ajutor din partea pritenilor și a reușit să o transforme într-o locuință.

Când vezi locuința, nu-ți vine să crezi că este o fostă gară veche. Casa lucește de curățenie, deși nu au chiar toate lucrurile de care au nevoie. O baie le lipsește cu desăvârșire. Costel are câteva materiale primite din donații, însă speră să primească și ajutorul unui instalator.

Copiii merg zilnic 3 kilometri până la școală

Copiii merg la școală și la grădiniță, au televizor și jucării. În timpul pandemiei au împărțit o tabletă și își doresc un calculator sau un laptop pentru a putea învăța mai ușor. Școala se află la aproape 3 km de gara veche.

“Problema e cu naveta. Sunt aproape 3 km până la centru. Nu e bus școlar. Este unul, dar nu are ore fixe. Mers si cu busul, mai stau și la ocazie, alteori pe jos”, a dezvăluit tatăl.

Toți patru trăiesc cu 900 de lei pe lună. Mama le plătește pensie alimentară 90 de lei pe lună, însă doar fetelor, la care se adaugă pensie de handicap. Deși e o sumă foarte mică pentru a crește trei copii, Costel nu se plânge și acceptă orice muncă i se oferă în sat cu ziua, ca să mai rotunjeacă veniturile familiei.

Din cauza bolii, a rămas fără loc de muncă. A lucrat pentru o fabrică de pantofi din Lugoj, dar a rămas fără serviciu din cauză că nu poate duce o activitate normală. Merge lunar la Reșița la medicul endocrinolog de unde își ia insulina pe care și-o administrează singur și de patru ori pe zi și urmează cu strictețe indicațiile medicale.

SURSA:https://stiriromania.ro/un-tata-isi-creste-singur-cei-trei-copii-intr-o-fosta-gara-parasita-povestea-lor-e-cutremuratoare/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0h0hkhh9G3L4mYVZrhW7Rcym0Q1f_M8J09n9HyV6ZE3PSKi60CLmQdlDA_aem_ARqb777LLX2Lxh4Dhz5vrfdlAAWHxFIUXPQp8p3g9_hueUpFylXB-ST1yXzaEOqkhhuoZPOj11ELbW3rx3VhLEmk