Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciul de Ordine Publică și din alte Servicii au “descins” la mai multe unitati scolare!

Zilele acestea, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au dat startul ,,Săptămânii Prevenirii Criminalități’’, care se va desfășura în perioada 20-24 mai a.c.
Astfel, ofiţerii de la prevenire, alături de polițiști rutieri, din cadrul Serviciului Criminalistic, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciul de Ordine Publică și din cadrul Postului de poliție Vernești au “descins” la Școala Gimnazială Vernești, unde au fost așteptați de către preșcolari și elevi.
În cadrul activităților, celor prezenți le-au fost explicate regulile de circulație și importanța respectării acestora de către participanții la trafic, precum și conștientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulație.
Câinii de urmă au fost principala atracție a celor mici, care s-au declarat fascinați și de activitățile pe care le-au pregătit pentru ei polițisții criminaliști.
Tot ieri, alături de reprezentanți ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Buzău, „au luat cu asalt” Liceul Teoretic de Informatică ,,Alexandru Marghiloman” și au oferit recomandări celor ce se pregătesc în vederea dobândirii permisului deconducere sau care tocmai au intrat în breasla conducătorilor auto, pentru a discuta despre legislaţie, drepturi, obligaţoo şi riscurile asociate acestui domeniu.
Și polițiștii de la Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ preventive cu elevii de la Liceul Economic „Regele Mihai I” Buzău și cu preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 18 cu scopul prevenirii victimizării minorilor și respectării regimului circulației rutiere.
Aproximativ 600 de elevi au participat activ la activităţile desfăşurate de poliţişti în prima zi din „.Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”