De ce scrisul de mână este mai bun pentru memorie?
Last Updated on 20/05/2024 by sgogan

Actul de a scrie de mână poate îmbunătăți retenția memoriei, arată un studiu publicat în Frontiers in Psychology. Cercetarea a implicat 36 de studenți care au scris cuvinte din Pictionary folosind fie un stylus digital, fie o tastatură, în timp ce purtau senzori pe cap.

Studiul a constatat că scrisul de mână stimulează o parte mai mare a creierului, ceea ce duce la o conectivitate neuronală mai complexă în comparație cu dactilografierea. Această conectivitate sporită este asociată cu o mai bună învățare și memorie.

În timp ce tastaturile au propriile avantaje, cum ar fi viteza, scrisul de mână angajează controlul fin al degetelor și favorizează concentrarea. Prin urmare, încorporarea scrisului de mână în sarcinile care necesită memorarea informațiilor, cum ar fi luarea de notițe în timpul ședințelor sau cursurilor, poate fi benefică.

Chiar și în cazul sarcinilor digitale, utilizarea instrumentelor care permit scrisul de mână poate ajuta la reamintirea memoriei. În cele din urmă, atât dactilografierea, cât și scrisul de mână au propriile beneficii, dar integrarea scrisului de mână în rutina dvs. vă poate spori capacitatea de a vă aminti informații importante.

SURSE: Incredibilia, Frontiersin.org - Frontiers, Popsci.com - Why writing by hand is better for remembering things