„Prevenim Violența Prin Artă”, initiativa din cadrul evenimentului Săptămâna Școala în Siguranță!

Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară şi Poliției de Proximitate, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, au desfășurat activități informativ-preventive sub egida evenimentului Săptămâna Școala în Siguranță.
Gazde au fost elevii de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău, aceştia primind cu braţele deschise pe elevii Școlii Gimnaziale Vintilă Vodă, însoţoţi de poliţişti.
Întâlnirea s-a anunţat, încă din primele minute, a fi una plină de creaţie, iniţiativă, marcată de prietenie şi mult entuziasm, toate învăluite în spirit protector.
Sub sloganul „Prevenim Violența Prin Artă”, invăţăceii de la Școala Gimnazială Vintilă Vodă, au fost cooptaţi de elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzău la crearea unor picturi, desene, dar şi la jocuri tematice, sub coordonarea şi arbitrajul poliţiştilor.
Oamenii legii i-au informat pe toţi asupra riscurilor și consecințelor negative ale violenței în mediul școlar fiind promovate alternative sănătoase la actele de violență, oferind arta ca exemplu de descătuşare a emoţiilor.
Crearea unui mediu educațional mai sigur și mai empatic, prin intermediul artei și muzicii, promovarea nonviolenței și a dialogului pozitiv în școli, au fost ilustrate prin implicarea elevilor ambelor unități de învățământ în desfășurarea unor ateliere de pictură și muzică.
Întâlnirea a urmărit diminuarea condițiilor de vulnerabilitate sau risc și sporirea celor care protejează individul de consecințele negative ale violenței în general și ale violenței școlare, în particular.
Tot ieri, poliţiştii au trecut pragul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8 Buzău, alături de care au avut discuţii interactive, în termeni adaptaţi vârstei, despre prevenirea faptelor de bullying și pe linia respectării regimului circulației rutiere.·

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la o persoană bănuită de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi contrabandă calificată.

La data de 15 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziţie în Racoviţeni, la domiciliul unui localnic de 37 de ani.
În urma desfăşurării percheziţiei, poliţiştii au descoperit și au ridicat în vederea continuării cercetărilor o armă lungă cu aer comprimat şi 280 de alice, deţinute în afara cadrului legal.
Din investigaţii, a reieşit că armele şi muniţia ar fi fost introduse în ţară în urmă cu mai mulţi ani.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru nerespectarea “regimului armelor și munițiilor” şi „contrabandă calificată”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 342 din Codul penal şi art. 271 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României.