Şofer de 26 de ani scos din trafic pentru “record” de viteză
Last Updated on 16/05/2024 by Iulian Gavriluta

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut  21 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 57 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 11 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 203 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui șofer de 26 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2 E85, în afara localității Racovițeni.

Alte 10 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor autovehicule sub influența alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor sau autovehiculelor ce aveau acest drept, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.

De asemenea, 23 de sacțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 24 de sacțiuni pentru alte abateri în trafic.

Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 63.000 de lei.

În urma activităților desfășurate polițiștii au întocmit două dosare penale în cazul a două persoane, care s-au urcat la volanul maşinilor, cu toate că nu erau posesori de permise de conducere.

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, poliţiştii vă recomandă:

* Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți!

* Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră! De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

* Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori de accidente!

* Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

* Pietonilor le reamintim că trebuie să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Tot lor le recomandăm, pe cât posibil, să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Dacă deplasarea nu poate fi amânată, le recomandăm să poarte elemente de vestimentaţie fluorescent-reflectoruzante pentru a fi vizibili în trafic.

E.S.