EVENIMENTUL ,,SĂPTĂMÂNA ȘCOALĂ ÎN SIGURANȚĂ”, ORGANIZAT LA NIVEL NAȚIONAL

În perioada 14-17 mai 2024, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, prin Biroul Siguranță Școlară desfăşiară activităţi în cadrul evenimentului „Săptămâna Școală în Siguranță”, în contextul în care siguranţa în mediul şcolar reprezintă una dintre priorităţile poliţiştilor.

Evenimentul a fost demarat la nivel naţional de către Poliţia Română, prin Direcţia Siguranţă Şcolară.

Activitatea se desfășoară pentru conștientizarea de către părinți, cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, în ceea ce privește necesitatea asigurării siguranței copiilor, concomitent cu creșterea gradului de siguranță în mediul școlar.

În cursul acestei săptămâni, zilnic, poliţiştii vor trece pragul unei unităţi de învăţământ preuniversitar, unde vor aborda teme precum prevenirea violenţei în mediul şcolar, prevenirea faptelor de bullying şi cyberbullying, precum şi a celor de criminalitate informatică, prevenirea consumului şi traficului de droguri în rândul elevilor şi prevenirea infracţiunilor la viaţa sexuală şi violarea vieţii private.

La data de 14 mai a.c., polițiștii de la Siguranță Școlară, împreună cu cei de la Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Pregătire Profesională, Serviciul Resurse Umane, Serviciul Criminalistic și Biroul Rutier au desfășurat activități informativ-educative cu elevii de clasa a X-a și a XI-a de la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități și cu elevii Școlii Gimnaziale Măgura și Școlii Gimnaziale Cândești.

Cei peste 250 de elevi au participat activ la discuţiile abordate, au adus în discuţie exemple din propria experienţă, iar poliţiştii le-au oferit recomandări.

Totodată, poliţiştii au discutat cu tinerii interlocutori şi despre profesia de poliţist, despre ce presupune admiterea în unităţile de învăţământ, dar şi despre satisfacţiile oferite de această profesie.

I.G.