Urmărit de autorităţile italiene, depistat de poliţiştii buzoieni

Polițiștii de investigații criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu polițiști Secției de poliție rurală Grebănu, au desfăşurat activităţi de depistare a unui buzoian, pe numele căruia Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a emis mandat de aducere.
Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, era urmărit la nivel internaţional de către autorităţile judiciare din Italia, pe numele acestuia fiind emise 2 mandate europene de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de facilitarea intrării și reședinței neautorizate și evadare.
Bărbatul a fost depistat în localitatea Grebănu de către polițiștii Secției de poliție Grebănu și predat polițiștilor de investigații criminale, care i-au adus la cunoștință conținutul semnalării introduse pe numele său în Sistemul Informatic Schengen.
Persoana a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, context în care a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, în vederea extrădării către autorităţile judiciare din Italia.