Transportatorii de persoane şi mărfuri, în atenţia poliţiştilor

Poliţiştii buzoieni desfăşoară, în perioada 13 – 19 mai a.c., activităţi de verificare a legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

În cadrul acţiunii, sunt verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

Acţiunea se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa ( ROADPOL), la care România este parte.

În urma activităților desfășurate în data de 13 mai a.c., polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat de 32 de ani, din Buzău.
Acesta a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autocamion pe DN2 E85, în Limpeziș.
În urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Informaţii de background

Organizaţia ROADPOL a fost înfiinţată de către structurile de poliţie rutieră din Europa, pentru perfecţionarea modului de aplicare a legislaţiilor rutiere şi reducerea accidentelor de circulaţie.

Poliţia rutieră din România, prin Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., a devenit membră cu drepturi depline a organizaţiei începând din anul 2003.