Concursuri Naționale, ale elevilor cu deficiente de auz si vedere din Buzau!

Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău și Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău organizează, în perioada 15-18 mai 2024, Concursul Național pentru Elevi cu Deficiențe de Auz, respectiv Concursul Național pentru Elevi cu Deficiențe de Vedere.
Cele două unități de învățământ vă invită să participați la festivitatea comună de deschidere a Concursurilor Naționale care se vor desfășura anul acesta la Buzău.
Evenimentul, la care vor fi prezenți reprezentanți ai Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar Județean, ai autorităților publice județene și ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, va avea loc, în data de 15 mai, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.
Reprezentanții presei sunt așteptați la festivitatea de deschidere, începând cu ora 17.00.


Concursul Naţional pentru Elevii cu Deficienţe de Auz are ca obiectiv general stimularea şi dezvoltarea gândirii ştiinţifice, stimularea creativităţii, cultivarea şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play.
Concursul Naţional pentru Elevii Deficienţi de Auz se organizează pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a din şcoliile speciale pentru deficienţi de auz din țară.
Anul acesta, la Buzău vor fi prezenți 53 de elevi cu deficiențe de auz și 40 de cadre didactice.
Concursul Național pentru Elevi cu Deficiențe de Vedere, devenit deja o tradiție, debutează în anul 1987 la Buzău, din inițiativa Asociației Nevăzătorilor din România și a școlilor de profil din țară.
Începând cu anul 2010, concursul național se organizează sub egida Ministerului Educației, liceul din Buzău având onoarea, și de această dată, de a fi gazda primei ediții.
Anual, elevii cu dizabilități vizuale din cele 7 instituții de învățământ special se reunesc pentru a-și demonstra competențele dobândite, abilitățile, talentul și creativitatea. Participanții, elevi și cadre didactice, au ocazia de a socializa, de a lega prietenii, de a vizita noi obiective turistice din țară și de a-și însuși valorile culturii naționale.
Anul acesta, la Buzău, vor fi prezenți 40 elevi cu deficiențe de vedere și 40 cadre didactice.
Acest eveniment promovează egalitatea de șanse în educație, fiind un exemplu elocvent al sprijinului comunității pentru succesul și integrarea în societate a elevilor și tinerilor cu dizabilități vizuale și de auz.

Director Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive
Prof. Antoanela Marinov
Director Liceul Special pentru Deficienți de Vedere
Prof. Adriana Florentina Leca