„Maratonul pentru educaţie antreprenorială – Your Future is Now!” continuă la Buzău, marţi, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, începând cu ora 12:00

Inovaţia, curajul şi determinarea tinerilor, o soluţie pentru piaţa muncii din România!

Educaţia antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educaţii adaptate la nevoile economice ale României, cât şi la valorile europene, în contextul globalizării şi al digitalizării la nivel mondial.

Consolidarea educaţiei antreprenoriale în şcoli, instituţii de învăţământ profesional şi universităţi are un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre. Pe lângă contribuţia adusă la crearea întreprinderilor sociale şi la înfiinţarea de noi întreprinderi, educaţia antreprenorială îi ajută pe tineri să îşi dezvolte capacitatea de inserţie profesională şi să manifeste un spirit "intraprenorial" accentuat în activitatea lor din cadrul organizaţiilor existente, la nivelul sectoarelor social, public şi privat.

În baza Pactului pentru Educaţie Antreprenorială semnat la nivel naţional cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării- MEC, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) - Sucursala Buzău a încheiat Acordul de parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău,  pentru desfăşurarea de ore de educaţie antreprenorială în şcoli şi licee.

Maratonul de Educaţie Antreprenorială, ediţia a II-a, va avea loc marţi, 14mai 2024, cu ocazia unui eveniment organizat în parteneriat cu ISJ Buzău, Consiliul Județean  Buzău, Instituţia Prefectului Judeţului Buzău, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, începând cu ora 12:00.

În cadrul evenimentului vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, antreprenori cu notorietate din întreaga ţară, elevi şi profesori din liceele buzoiene. Cu această ocazie se va desfăşura concursul de planuri de afaceri la care vor participa echipe de elevi care vor prezenta planurile de afaceri unui juriu format din antreprenori de renume. Se vor puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei precum şi modalitatea de prezentare în faţa juriului.

„Sunt onorată să organizez la Buzău, a doua ediție a Maratonului pentru Educație Anteprenorială. Cu speranța și convingerea că și anul acesta o să avem câștigători in  finala ce se va desfășura joi, 23 mai 2024 ora 09:30 la București.

 Buzăul are un  potențial antreprenorial extraordinar cu elevi determinați cu idei de afaceri sustenabile . In competiție avem 4 licee înscrise, Liceul National "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Colegiul Economic "Regele Mihai I ", Liceul Pedagogic, Liceul tehnologic " Grigore C. Moisil" . Viitorul îl construim doar oferind șansa noilor generații de a se exprima și dezvolta! ”,  a afirmat doamna Alexandra Manolache - Preşedinte CONAF Buzău.