Lucrări intense pe Autostrada Ploiești – Buzău: Lotul 1 mobilizează 500 de muncitori și 250 de utilaje

Constructorii care muncesc pe Lotul 1 al Autostrăzii Ploiești - Buzău (A7) arată un ritm accelerat al lucrărilor, fiind mobilizați, în acest weekend, 500 de muncitori și 250 de utilaje pe șantier. Informația a fost confirmată de secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Lotul 1, cu o lungime de 21 de kilometri, se află între Dumbrava (A3) și Mizil (DJ100C) și reprezintă o secțiune importantă a Autostrăzii Moldovei (A7). Finalizarea sa este preconizată pentru sfârșitul anului 2024, contribuind semnificativ la fluidizarea traficului rutier din zonă și la impulsionarea economiei locale.

„Ritmul lucrărilor pe acest șantier se menține unul bun, iar dacă acesta rămâne unul susținut, acest prim lot al Autostrăzii Moldovei A7 reprezintă un obiectiv pentru darea în trafic anul acesta. Lotul 1 este cuprins între Dumbrava (Autostrada București - Ploiești) – Mizil (DJ 100C) și are o lungime de 21 km”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, Ionel Scrioșteanu.

Oficialul a precizat că zilele acestea se execută următoarele lucrări:

– continuă așternerea stratului de balast între km 6+800 și km 7+200;

– continuă lucrările de umpluturi cu pământ stabilizat cu liant hidraulic între km 0 și km 1+000, km 15+500 și km 16+100;

– continuă lucrările de umpluturi cu pământ stabilizat cu liant hidraulic la nodul rutier principal de la Dumbrava – Breteaua 3;

– continuă lucrările de umpluturi cu pământ stabilizat cu liant hidraulic la pasajul peste DJ102 – zona rampelor;

– se lucrează la structura principală de la nodul rutier de la Dumbrava;

– astazi a fost turnat betonul la ultimele 2 elevații aferente pilei din proximitatea CF la pasajul peste calea ferată, fiind ultimele elevații turnate din tot șantierul;

– continuă lucrările la sistemul de iluminat public;

– continuă lucrările la sistemul ITS;

– continuă producerea grinzilor din beton de 40 metri lungime direct în șantier cu instalația proprie montată de antreprenor.

Autostrada Ploiești - Buzău (A7) face parte din Coridorul IV Pan-European și are o lungime totală de 107 kilometri. Proiectul este împărțit în 5 loturi, cu termen de finalizare general stabilit pentru sfârșitul anului 2024.

Lotul 1 al A7 Ploiești – Buzău este programat pentru deschidere în 2024, alături de alte cinci loturi și jumătate, potrivit estimărilor ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. În total, în 2024 ar urma să fie dați în trafic 148 de kilometri din A7.

SURSE: Facebook, CNAIR