Mandat de percheziție domiciliară la o persoană bănuită de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă şi contrabandă calificată.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu, cu sprijinul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au pus în executare un mandat de percheziţie în comuna Racoviţeni, la domiciliul unui localnic de 60 de ani.
În urma desfăşurării percheziţiei, poliţiştii au descoperit și au ridicat în vederea continuării cercetărilor trei arme letale de vânătoare, un pistol neletal cu aer comprimat pentru tir sportiv, 155 de cartușe de diverse calibre și 190 de diaboluri pentru armă cu aer comprimat, deţinute în afara cadrului legal.
Din investigaţii, a reieşit că armele şi muniţia ar fi fost introduse recent în ţară, de către bărbatul de 60 de ani.
De asemenea, în continuarea cercetărilor, a reieşit că bărbatul ar fi făcut uz de armă la data de 4 mai a.c., fără a rezulta rănirea vreunei persoane.
În urma materialului probator administrat, pe bază de ordonanţă, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru nerespectarea “regimului armelor și munițiilor”, ”uz de armă fără drept” şi „contrabandă calificată”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 342 şi 343 Cod penal şi art. 271 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României.
Ieri, 9 mai, urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

R.F.