A apărut curcubeul deasupra Buzăului! Gloria a reușit promovarea în prima ligă după 15 ani! Andrei Prepeliță: ”Mă simt extenuat, nici n-am putut să mă bucur foarte mult”

Gloria Buzău este a doua și ultima echipă care promovează direct în prima ligă în acest sezon de Liga 2, performanța fiind reușită în penultima etapă a play-off-ului, pe teren propriu, chiar împotriva Unirii Slobozia, campioana acestei ediții, deci cealaltă promovată.

În fața unui adversar mai relaxat ca niciodată în acest turneu, trupa din Crâng nu a întâmpinat probleme în apărare, dar a reușit să înscrie abia în ultima jumătate de oră, chiar de trei ori, să se impună cu scorul de 3-0 și să-ți îndeplinească obiectivul.

După joc și momentele de bucurie trăite pe teren inclusiv alături de suporterii care au pătruns pe gazon, antrenorul Andrei Prepeliță a spus că se simte extenuat la capătul acestui sezon în care s-a aflat pentru prima dată pe banca unei echipe din Liga 2.

Andrei Prepeliță, după promovarea cu Gloria Buzău în prima ligă: ”Mă simt extenuat”

Cristian Dumitru a trimis în transversală în minutul 24, din penalty, iar Chică-Roșă a ratat cel puțin două mari ocazii de a înscrie pentru Gloria, ultima, chiar în minutul în care a fost înlocuit, 62, în fluierăturile spectatorilor.

Daniel Benzar (67′, 90+2′) și Alexandru Dandea (71′) au risipit însă emoțiile buzoienilor în privința promovării, cu golurile marcate în fața Unirii lui Adrian Mihalcea, antrenorul cu care Gloria pierdea sezonul trecut barajul de promovare în fața prim-divizionarei UTA.

Gloria mai avea nevoie de un punct pentru a-și îndeplini obiectivul, a obținut trei și a pornit sărbătoarea întoarcerii Buzăului în prima ligă după o pauză de 15 ani.

”Mă simt extenuat, nici n-am putut să mă bucur foarte mult. A fost un an greu, probabil cel mai greu de când m-am apucat de antrenorat.

Dacă în ceilalți ani, cu performanțele de la Argeș, nimeni nu ne-a impus să ajungem în play-off sau în semifinalele Cupei, aici ne-am propus de la început să promovăm, deși n-aveam un astfel de lot la dispoziție. Așteptările erau mari, dar după anul acesta, dacă e să vorbesc, m-am cam grăbit puțin în declarații. Dar mă bucur că până la urmă am reușit.

(…) Cred că presiunea și-a pus amprenta de-a lungul campionatului. Probabil, dacă tăceam din gură, jucătorii n-aveau aceeași presiune”, a spus Andrei Prepeliță, citat de DigiSport.

Meciul cu Unirea Slobozia a început pe o ploaie puternică, iar după circa 15 minute de joc a ieșit soarele și pe cer a apărut curcubeul (foto). Nu și în jocul elevilor lui Andrei Prepeliță, fiindcă a fost chin și jale până când s-a reușit încrierea primului gol.

Buzăul revine în prima ligă după 15 ani! Actuala echipă, fosta SCM Gloria, în premieră în SuperLigă

Andrei Prepeliță a preluat Gloria Buzău în vară, la începutul actualului sezon, după ce echipa ratase promovarea în urma barajului pierdut cu UTA (0-0 la Buzău și 1-5 la Arad). A avut la dispoziție din vechiul lor foarte puțini jucători rămași, trei-patru, a adus mulți străini, iar în pauza de iarnă a făcut din noul multiple schimbări, chiar dacă era era în obiectiv, situată pe loc calificabil în play-off. A renunțat la aproape toți jucătorii străini și a adus alți cel puțin zece jucători.

Gloria a fost ultima echipă calificată în play-off, în chiar ultima etapă a sezonului regular, iar în play-off a înregistrat în nouă etape trei victorii, cinci remize și un eșec, cu 48 de puncte în clasament nu mai poate fi depășită de FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni, astfel că ocupă al doilea loc direct promovabil, chiar dacă se află abia pe locul 4. Avantajul său este că două echipe din fața sa, Corvinul și CSC Șelimbăr, nu au drept de promovare, astfel că ea și liderul Unirea Slobozia promovează direct în SuperLigă.

Buzăul revine în prima ligă după 15 ani, ultima prezență având-o în sezonul 2008-2009, când retrograda de pe ultimul loc, 18. Gloria de atunci nu are nicio legătura cu echipa actuală, ci doar una de denumire asemănătoare. Actuala echipă a pornit de la zero în 2017, sub denumirea de SCM Gloria Buzău, a promovat în Liga 2, unde a jucat fără să aibă drept de promovare, ulterior cesionându-și activitatea unei asociații condusă de Primăria Buzău, Consiliul Județean Buzău și o societate privată. Este vorba despre AS FC Buzău, căreia primăria i-a dat apoi dreptul să folosească brandul Gloria Buzău, însă autoritățile n-au dorit să asocieze acest nume de clubul care a jucat ultima dată în prima ligă sau de cel care în 2016 era sancționat de FRF pentru aranjarea mai multor meciuri pentru pariuri.

SURSA: https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-invins-unirea-slobozia-si-a-promovat-in-superliga-19315016