STIATI ASTA? Dincolo de etichete: roșiile, castraveții sau vinetele, nu sunt legume

În timp ce termenul de fruct este recunoscut din punct de vedere botanic ca fiind orice lucru care conține o sămânță sau semințe, leguma este, de fapt, un termen generic larg pentru multe tipuri de plante comestibile, scrie cnn.com.

S-ar putea să credeți că știți ce sunt morcovii și sfecla. Morcovii, sfecla și alte legume care cresc în pământ sunt, de fapt, adevăratele rădăcini ale plantelor. Salata verde și spanacul sunt frunzele, în timp ce țelina și sparanghelul sunt tulpinile, iar verdețurile precum broccoli, anghinarele și conopida sunt flori imature, potrivit lui Steve Reiners, profesor de horticultură la Colegiul de Agricultură și Științe ale Vieții de la Universitatea Cornell.

În ceea ce privește produsele care cresc din flori, cum ar fi ardeii și roșiile, culturile care fac obiectul unor dezbateri aprinse sunt clasificate din punct de vedere botanic drept fructe, a adăugat Reiners. Castraveții, dovleceii, vinetele și avocado sunt, de asemenea, clasificate ca fructe datorită anatomiei lor, potrivit Consiliului European de Informare Alimentară

SURSE: CEIA, Colegiul de Agricultură și Științe ale Vieții de la Universitatea Cornell, Stiripesurse