PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, după o zi caldă de luni, romanii se pot aștepta ca temperaturile să scadă, iar de marți am putea avea parte de precipitații. Și a doua săptămână a intervalului de referință va aduce ceva ploi in tara

„Prima zi din interval va fi caldă, cu temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, însă pentru perioada 8 – 14 mai sunt prognozate temperaturi maxime mai scăzute, dar în general apropiate de mediile climatologice, cuprinse între 18 și 21 de grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 24…25 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade în perioada 9 – 15 mai și de 10…12 grade în restul intervalului”, spun cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

În ceea ce privește precipitațiile, meteorologii spun că ne putem aștepta la ploi începând cu după-masa zilei de marți, dar și în cursul zilei de joi. În plus, spun cei de la ANM, nu sunt excluse ploi locale în regiunea de nord-vest a țării, în special în timpul după-ameizelor, pe tot parcursul celor două săptămâni.

„Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și pe parcursul zilei de 8 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile și în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor”, mai arată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Ce temperaturi sunt prognozate la Buzau

Potrivit meteorologilor, maxima zilei de luni va rămâne în jurul valorii de 26 de grade Celsius, toate pe fondul unui cer variabil spre senin. Potrivit ANM, la ora 12, deja temperatura resimțită la nivelul municipiului Buzau ajunsese la 27 de grade Celsius, iar indicele de confort termic se apropia de valoarea de 70 de unități, asta după ce ieri a ajuns la 71.8. În termometre, la stațiile meteo, temperatura înregistrată la miezul zilei a fost de 23 de grade Celsius.

În schimb, începând cu seara zilei de lunii, cerul va redeveni închis, iar pe marți sunt așteptate deja precipitații la Buzau, iar maximele nu vor depăși 21 de grade Celsius.

Finalul săptămânii vine cu vreme frumoasă. Meteorologii se așteaptă la cer variabil și maxime de 22 de grade Celsius la Buzau. Episoade de precipitații sunt așteptate în cursul zilei de duminică, când maximele vor fi de 21 de grade Celsius.

În ceea ce privește a doua săptămână a intervalului de referință, temperaturile de la Buzau vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade Celsius, cu șanse de precipitații în cursul zilelor de luni și marți.

SURSE: ANM, Accuweather