Atenție mare la produsele cumpărate din supermarketuri

Atunci când mergeți la cumpărături trebuie să acordați mare atenție produselor pe care le cumpărați! Trebuie să verificați cu atenție eticheta și prețul acestora.

Potrivit jurnalistului și expertului în consum, Ron Perduss, clienții supermarketurilor ar trebui să evite trei produse de la Lidl, Kaufland și altele asemenea.

Produse concepute pentru manipularea clienților

Jurnalistul a făcut  o listă scurtă cu produsele pe care clienții trebuie să le evite atunci când merg la cumpărături. Acesta spune că, în supermarket, sunt multe capcane care sunt concepute pentru a manipula clienții.

Însă, mai există și alte produse pe care le regăsim pe rafturile magazinelor și, pe care, jurnalistul și expertul în consum, le descrie ca fiind escrocherii. Acestea sunt produsele pe care clienții nu trebuie să le cumpere niciodată.

Produse pe care clienții ar trebui să le evite

Jurnalistul a făcut o listă de trei produse pe care clienții nu trebuie să le cumpere.Potrivit acestuia, fructele tăiate, cum ar fi ananasul sau pepenele galben,  care sunt ambalate în plastic trebuie evitate.

Cu toate că pare o ofertă de nerefuzat, Perduss spune că este există o diferență uriașă de preț, chiar de cinci ori mai mult decât  fructele întregi.  Acesta este motivul pentru care îndeamnă să stați departe de aceste produse.

Eticheta cu „30% mai puțin zahăr”

De asemenea, Perduss atrage atenția și asupra  etichetei „cu 30% mai puțin zahăr”, pe care o întâlnim adesea pe pachetele de muesli din supermarketuri.

Cu toate  că este o reclamă atrăgătoare, acesta spune că, există,  cantități semnificative de zahăr. De asemenea, acesta critică industria alimentară care promovează astfel de produse, care conțin cantități foarte mari de zahăr, de multe ori se adaugă chiar și îndulcitori artificiali sau alți substituenți.

Produse bogate în proteină

Acesta mai atrage atenția și asupra produselor bogate în proteine cum ar fi  budinca de orez, crema de lapte sau iaurturile. Jurnalistul avertizează și spune că aceste produse  sunt adesea fabricate din ingrediente ieftine și, în mod normal, nu sunt necesare în dieta zilnică a unei persoane.

Perduss îi îndeamnă pe consumatori să fie foarte conștienți atunci când merg la cumpărături să fie extrem de vigilenți, să nu se lase înșelați de reclame, și să meargă pe alimente sănătoase și echilibrate, potrivit echo24.de.

SURSE: echo24.de., Bugetul.ro