Războiul din Ucraina – Washingtonul trece la Planul „B”

Iată ce trebuie să înțeleagă toată lumea despre Ucraina:

- Statele Unite au trecut deja la Planul „B”. Nu, administrația Biden nu a emis o declarație oficială în această privință, dar schimbarea a început deja.

Washington Brain-trust a abandonat orice speranță de a câștiga definitiv războiul (Planul „A”) și, prin urmare, a adoptat o strategie complet diferită. (Planul „B”)

Planul „B” este o combinație a două elemente principale:

- strategia de negare, care este „o abordare defensivă menită să împiedice un adversar” să-și atingă obiectivele. În acest caz, obiectivul este de a prelungi conflictul cât mai mult posibil pentru a împiedica rusul să obțină o victorie clară. Aceasta este prioritatea maximă.

- pentru a continuarea creșterii intensificării atacurilor asimetrice asupra infrastructurii vitale și a zonelor civile din Rusia propriu-zisă, pentru a provoca cât mai multe daune Rusiei.

Acesta, în esență, este Planul „B” în cadrul căruia orice îngrijorare pentru poporul ucrainean sau viabilitatea viitoare a statului ucrainean nu au fost luate în considerare în calculul cinic al Washingtonului. Ceea ce contează este prevenirea victoriei Rusiei  și provocarea Rusiei cât mai multă durere. Acestea sunt obiectivele primare. În termeni practici, asta înseamnă că mai mulți soldați ucraineni vor fi sacrificați pentru a continua să folosească Ucraina ca rampă de lansare pentru atacurile asupra Rusiei. De fapt, comandanții din Marea Britanie au confirmat deja aceste afirmații. Consultați acest fragment dintr-un articol de la Zero Hedge : „Șeful apărării Marii Britanii, amiralul Sir Tony Radakin, a declarat pentru «Financial Times»  că noua infuzie de ajutor militar din partea Occidentului va ajuta Ucraina să-și intensifice atacurile la rază lungă pe teritoriul Rusiei: „Ucraina urmează să intensifice atacurile la distanță lungă în interiorul Rusiei, deoarece un aflux de ajutor militar occidental urmărește să ajute Kievul să modeleze războiul «în moduri mult mai puternice», a declarat șeful armatei britanice. Pe măsură ce Ucraina câștigă mai multe capacități pentru lupta pe distanță lungă, capacitatea sa de a continua operațiunile profunde va deveni (din ce în ce mai mult) o caracteristică a războiului”…

Mai multe dintre cuvintele lui Radakin indică escaladarea conflictului, nu negocierile. Acesta este Planul „B” scris în alb-negru. Nu mai există nicio speranță că Ucraina va câștiga războiul. Nici una! Țara va fi folosită doar ca o platformă pentru hărțuirea, hărțuirea și terorizarea poporului rus. Acesta este pe scurt Planul „B”.

Dar cum putem fi siguri că Planul „B” a început deja? În primul rând, luați în considerare alocarea resurselor oferite în cadrul noului „Supliment de securitate națională” pe care Biden l-a semnat în lege la începutul acestei săptămâni. Proiectul de lege prevede 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, din care doar 13 miliarde de dolari vor fi cheltuiți pentru arme și sisteme de arme. Cum va contribui acea sumă meschină la înfrângerea armatei ruse?

Rețineți că aliații SUA și NATO au cheltuit deja peste 200 de miliarde de dolari pentru finanțarea războiului din Ucraina, iar ucrainenii pierd. Cum ar trebui să facă diferența alte 13 miliarde de dolari?

Nu va fi și nici nu este intenționat. După cum am afirmat mai devreme, scopul real al banilor este de a preveni o victorie clară a Rusiei prin lansarea de atacuri aleatorii asupra infrastructurii critice și a zonelor civile din Rusia. Odată ce înțelegeți că planul operațional de bază s-a schimbat, evoluțiile de pe teren încep să aibă sens. Scopul este de a antagoniza un rival geopolitic pentru a nu câștiga un război.

Iată ce nu va face pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari: (conform analistului politic Ted Snider). Nu va oferi suficienți bani. Nu va furniza armele extrem de necesare și nici nu le va livra la timp. Nu va oferi trupele și mai necesare. Și nu va oferi victoria... Deși 61 de miliarde de dolari reprezintă o sumă masivă de bani, nu este suficient de masivă pentru a învinge Rusia.

Este demn de remarcat faptul că majoritatea unităților de luptă cele mai bine antrenate din Ucraina au fost deja distruse. Acest lucru a forțat regimul Zelensky să captureze bărbații de pe străzile Kievului și să-i trimită în luptă cu doar două săptămâni de antrenament, motiv pentru care victimele sunt atât de numeroase. Nimeni nu crede că acești „recruți verzi” vor distruge armata rusă sau chiar vor încetini avansul ei inexorabil. Nici unul. Acești oameni sunt pur și simplu sacrificați, astfel încât Washingtonul să poată continua să lanseze atacurile cu drone asupra instalațiilor petroliere rusești de lângă Moscova sau să bombardeze satele civile de la granița cu Rusia sau să efectueze atacuri aeriene pe Podul Kerci . Cu alte cuvinte, această orgie de carnagiu în curs de desfășurare este perpetuată, astfel încât elitele occidentale tulburate să poată continua să dea lovituri uimitoare pe care ursul rus le îndepărtează ca un țânțar enervant. Aceasta este valoarea pe care aceste elite miliardare o acordă vieții umane. Nu înseamnă nimic pentru ei. Vezi acest extras dintr-un articol de Scott Ritter:

Președintele american Joe Biden a semnat recent un pachet de 95 de miliarde de dolari amânat de mult, inclusiv 61 de miliarde de dolari în ajutor pentru Ucraina, în lege. Cel puțin 13,8 miliarde de dolari din această sumă vor fi folosiți pentru a livra armament, cum ar fi rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă F-16... „Cele 13,8 miliarde de dolari în asistență militară care vor fi furnizate Ucrainei vor fi insuficiente pentru a opri, practic, avansul în curs de desfășurare a Rusiei” și „pentru a schimba rezultatul pe câmpul de luptă”, a declarat el...

Rusia se bucură în prezent de „superioritate militară, dacă nu chiar supremație, de-a lungul întregii linii de contact, nu doar pe linia frontului, ci extinzându-se și în zonele din spate ale zonelor de apărare ucrainene”.

Poporul american care crede prostește că noul pachet de ajutor suplimentar va ajuta la expulzarea rușilor „răi” din Ucraina, trăiește în amăgiri. Nimic mai departe de adevăr. Nimeni care urmărește evenimentele de pe teren nu crede că Ucraina are vreo șansă să învingă o armată rusă bine echipată și foarte motivată, care se laudă cu rezerve aproape nelimitate, capacitate industrială nelimitată, resurse nelimitate și convingerea fermă că Occidentul folosește Ucraina pentru a le destrăma. țara și a-și instala propria marionetă la Moscova. Pentru asta luptă și de aceea vor câștiga. Iată mai multe de la Snider: „61 de miliarde de dolari nu vor schimba rezultatul acestui război”, Nicolai Petro, profesor de științe politice la Universitatea din Rhodos și autorul cărții Tragedia Ucrainei, (după) Valery Zaluzhny… Asta ar necesita cinci până la șapte. de ori această sumă, sau 350-400 de miliarde de dolari.” Dar, chiar dacă banii ar fi suficienți, nu ar furniza Ucrainei armele de care are nevoie, deoarece armele nu sunt disponibile pentru cumpărare. (Potrivit) Colonelul în retragere al armatei americane Daniel Davis, Senior Fellow la „Defense Priorities”: „chiar dacă primești banii, nu vei avea numărul de obuze de artilerie, rachete interceptoare pentru apărarea aeriană. Nu poți face obuzele de artilerie mai repede decât o facem noi acum. Este o chestiune de capacitate fizică: nu o putem face”.

Chiar dacă Occidentul ar putea furniza Ucrainei armele la timp, „marea problemă pentru Ucraina”, spune Davis, nu este furnizarea de arme, ci „problema forței de muncă”. Pierderile Ucrainei pe câmpul de luptă au lăsat Ucraina cu o problemă mai mare de forță de muncă decât problema artileriei și chiar dacă SUA au dat Ucrainei toate armele de care avea nevoie, aceasta „nu are oamenii care să le folosească”. Toate acestea sunt lucruri de bază. Evident, dacă nu ai oameni, banii sau arme, vei pierde. Și, administratorii maniaci ai acestei cruciade anti-Rusia eșuate știu că Ucraina va pierde, dar au ales să continue războiul oricum. De ce?

Pentru că viețile, distrugerea și dizolvarea statului ucrainean nu contează pentru ei. Tot ceea ce contează este să provoace durere Rusiei, indiferent de cost. Aceasta este „cauza nobilă” pentru care 500.000 de ucraineni și-au dat viața. Și de aceea această dezamăgire sângeroasă continuă să se prelungească la nesfârșit, chiar dacă rezultatul nu a fost niciodată pus la îndoială.

Mike Whitney  04 Mai 2024

SURSA: https://www.art-emis.ro/analize/razboiul-din-ucraina-washingtonul-trece-la-planul-b