Suspiciuni si acuzatii de fals si uz de fals – Partidul DEMOS acuza filiala PNL Topliceni ca ar fi introdus pe liste, prin falsuri, un membru DEMOS!  
Last Updated on 02/05/2024 by Iulian Gavriluta

COMUNICAT DE PRESA DEMOS BUZAU -

“Audiați chiar în fața locțiitorului Biroului Electoral de Circumscripție Topliceni și a mai multor membri, reprezentantul PNL Topliceni, reprezentantul DEMOS și candidatul respectiv, s-a constatat, după verificarea dosarelor celor două partide, că semnăturile din dosarul PNL nu aparțin candidatului, declarația de avere conținea proprietăți pe care nu le deține, etc.

În loc să sancționeze exemplar un asemenea comportament, locțiitorul președintelui Biroului, după ce a încercat să determine eliminarea candidatului din lista DEMOS, a propus o soluționare ”amiabilă”, sugerând completarea de către candidatul DEMOS a unei cereri de retragere de pe lista ... PNL. (sic!)

Vom depune plângeri împotriva conducerii județene a PNL, a conducerii și membrilor prezenți ai Biroului electoral Topliceni și vom înainta o sesizare către BEJ Buzău, întrucât termenele administrative de contestare în contencios au fost depășite.

"Furtul" candidaților prin falsificarea documentelor, a semnăturii și sustragerea și folosirea datelor personale, tentativa de intimidare a membrilor DEMOS Topliceni și de compromitere a candidaturii DEMOS, în vădită complicitate cu conducerea Biroului Electoral Topliceni reprezintă fapte penale extrem de grave ce nu pot rămâne nepedepsite.

Partidul DEMOS solicită presei să informeze cetățenii asupra acestor grave devieri de la legalitate ale conducerii județene Buzău a PNL, semnatară, conform legii, a listelor de candidați în alegerile locale, dar și comportamentul complice al conducerii Biroului Electoral de Circumscripție Topliceni”.

Purtător de cuvânt al Organizației Județene Demos Buzău

Dr. Nicolae-George Epurescu

NOTA REDACTIEI: Contactati telefonic de redactia News Buzau, purtatorul de cuvant si presedintele DEMOS Buzau - Dr. Nicolae-George Epurescu, ne-a trimis urmatorul punct de vedere – relatat mai jos. De asemenea, liderul DEMOS Topliceni - Sebastian Baciu, foarte ofuscat de telefonul nostru, nu a vrut sa precizeze alte amanunte si ne-a inchis telefonul in nas (speram ca nu in acest mod o sa se comporte cu reprezentantii presei sau cu cetatenii, in momentul cand o sa fie persoana publica)! Cel in cauza - Dumitrescu Felician Aurel, nu a raspuns pana acum la cererea noastra de a-si exprima un punct de vedere, legat de situatia semnalata! De asemenea nici responsabilii PNL nu au oferit, pana la redactarea prezentului articol, un punct de vedere!

Nicolae-George Epurescu, lider DEMOS Buzau:

Descrierea situației

În data de 30.04.2024, în jurul orelor 11.30, după depunerea candidaturilor DEMOS pentru funcțiile de primar și consilieri locali și afișarea listei la sediul Primăriei Topliceni, dl Sebastian Baciu, purtător de cuvânt (echivalent co-președinte) al Organizației DEMOS Topliceni a fost abordat telefonic de catre candidatul PNL la Primaria Topliceni, dl. Dobre Aurel, care i-a solicitat scoaterea din lista DEMOS pentru candidații la consiliul local Topliceni a d-lui Dumitrescu Felician-Aurel fiindcă figurează și în lista PNL de candidati pentru consiliul local Topliceni. I s-a răspuns că este o greșeală din partea lor și dl. Dumitrescu este și va rămâne pe lista DEMOS fiindcă a fost opțiunea d-lui, a semnat toate documentele de candidatură.

La scurt timp a fost sunat de catre dl. Petroiu Sandu, membru din partea PSD in BEC Topliceni, care i-a spus că se cunoaște situația la nivelul BEC Topliceni.

Dupa acesta discuție, domnii Sebastian Baciu și Felician Dumitrescu s-au deplasat la BEC Topliceni pentru a clarifica situatia. Acesta m-a insotit si ne-am prezentat la BEC Topliceni, la loctiitorul presedintelui BEC Topliceni, d-na Neacsu Mioara Codruta. D-na cunostea situația despre această neclaritate, iar dl. Dumitrescu Felician i-a spus ca singurele acte semnate de catre d-lui sunt cele de la DEMOS. Au fost verificate documentele din ambele dosare de candidaturi și dl Dumitrescu a spus că în dosarul cu candidaturile PNL nu este semnătura sa, în plus declarația de avere conține proprietăți pe care nu le deține. D-na Neacșu a transmis că, în urma unor discuți cu niște colegi, se respinge cererea noastră verbală de a clarifica situația, dumnealor nu au nicio expertiză pentru a verifica veridicitatea semnăturilor din acte, iar singurele modalități sunt: ori rezolvarea pe cale amiabilă, prin întocmirea de catre dl. Dumitrescu Felician Aurel a unei cereri de retragere a candidaturii de la PNL, ori inaintarea tot de catre d-lui a unei sesizări Parchet. Aceasta i-a sugerat să rezolve situația pe cale amiabilă, adica dl. Dumitrescu să semneze o cerere de retragere de la candidatura din PNL, deși d-lui nu făcea parte din aceasta organizație. La o parte din discuție, a asistat și dl. Raduță Aurel, membru BEC Topliceni din partea PNL.

Dl. Dumitrescu Felician a întocmit această cerere, iar d-na Neacsu a inregistrat-o. Intrucat presedintele BEC Topliceni nu era prezent la momentele descrise mai sus, la ora 18.15, dl Sebastian Baciu l-a contactat telefonic pentru a afla dacă este la curent cu situația și dacă BEC Topliceni are competente in solutionarea acestei probleme. Acesta a răspuns că BEC Topliceni nu are competențe în acest sens și singura persoana care poate face o plângere către Poliție este dl. Dumitrescu Felician Aurel.”

Iulian Gavriluta