INCA O CONSPIRATIE…INDEPLINITA! Transplanturile de organe pot schimba personalitatea și orientarea sexuală, arată un studiu uluitor
Photo essay from hospital. Cardiac transplantation (heart transplant) at La Timone hospital (Marseille).,Image: 42164757, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: CIOT / BSIP / Profimedia

Un studiu recent realizat de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Colorado a scos la iveală câteva descoperiri surprinzătoare despre efectele transplanturilor de organe asupra persoanelor.

Cercetătorii au descoperit că primitorii de organe pot experimenta schimbări semnificative în ceea ce privește personalitatea și preferințele sexuale în urma operațiilor.

Studiul, care a implicat 47 de participanți, a constatat că un procent surprinzător de 89% dintre aceștia au raportat schimbări de personalitate după ce au primit transplanturi de organe, indiferent de tipul de organ pe care l-au primit. Aceste schimbări au variat de la preferințele alimentare și intimitate până la dorințele profesionale.

Unii primitori au raportat chiar că au experimentat amintiri de la donatorii de organe. Studiul a subliniat că mulți dintre participanți au raportat, de asemenea, efecte negative, cum ar fi depresia, anxietatea și disfuncțiile sexuale, după transplanturi.

Cu toate acestea, cercetătorii au subliniat că aceste schimbări s-ar putea datora mai degrabă îmbunătățirii sănătății fizice decât unui transfer de trăsături de personalitate de la donator la primitor.

Mitch Liester, unul dintre autorii studiului și profesor la Universitatea din Colorado, a subliniat că dimensiunea redusă a eșantionului de 47 de participanți înseamnă că sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin implicațiile acestor rezultate.

Cu toate acestea, studiul face lumină asupra impactului emoțional și cognitiv profund pe care transplantul de organe îl poate avea asupra persoanelor, demonstrând că efectele pot fi mai semnificative decât se credea anterior.

SURSE: Studiu Universitatea din Colorado, Incredibilia,