Razie în municipiul Buzău şi pe raza comunelor arondate

În noaptea de 26 spre 27 aprilie a.c., în intervalul orar 19.00 – 03.00, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, poliţie rutieră de la Poliţia municipiului Buzău și secțiile de poliție rurale arondate împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale şi în colaborare cu jandarmi, au desfăşurat o razie în municipiul Buzău şi pe raza comunelor arondate pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de ilegalităţi, în special în perimetrul stradal, și asigurării unei riposte imediate împotriva celor care nu respectă normele de convieţuire socială ori comit infracţiuni.
Totodată, s-a acţionat pentru siguranţa traficului rutier, fiind instituite 25 de filtre în puncte obligatorii de trecere şi au fost oprite pentru control peste 200 de autovehicule și legitimate aproximativ 300 de persoane.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Au fost testaţi cu aparatele etilotest/drugtest 170 de persoane.
Poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul circulație pe drumurile publice, iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 33.000 de lei. Totodată, au fost ridicate cinci certificate de înmatriculare în cazul maşinilor neconforme din punct de vedere tehnic.