VIDEO – Persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată
Last Updated on 29/04/2024 by Iulian Gavriluta

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2022 – 26 aprilie 2024, aceștia ar fi procurat, transportat, deținut și vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis) către consumatori din județul Buzău, cu sume cuprinse între 50 și 60 de lei, pentru o doză.

De asemenea, s-a reținut faptul că, doi dintre bărbați ar fi acționat ca principali furnizori de droguri de risc pentru celelalte două persoane cercetate.

Astfel, la data de 27 aprilie a.c., în urma celor 14 mandate de percheziție domiciliară puse în executare, în județele Buzău și Ilfov, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc și mare  risc (canabis, ketamină, MDMA sub formă de pulbere și comprimate), 3 cântare de precizie, 5 grindere, 11 telefoane mobile, 3.420 de euro  și 12.750 de lei,  precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea celor 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, pentru 24 de ore.

La data de 28 aprilie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

YouTube player