Vorbim si vorbim despre securistii pensionari traficanti de influenta Mitica Dumbrava si Florica Coldea, avem insa doar o mica arhitectura a slugilor lor din Sistem. M-am gândit să schimb asta si să fac harta mare a “soldatilor” pe care fostul general SRI Mitică Dumbravă ii folosea pe “campul tactic” ca sa-si vanda influenta la judecatori si magistrati, reteaua secreta prin care colecta banii! 90% dintre ei fac acum obiectul unor dosare penale, multi fiind interceptati si filati in permanenta prin Bucuresti!
Mitica si Coldifer sunt cu cătușa la os in aceste zile. Procurorul Mihaela Iorga i-a zis lui Voineag ca se pensionează, dar ca va mai face totuși dosarul Hideg, ceea ce e de aplaudat. Cand sunt incoltiti, Mitică si Florian se imbolnăvesc zvonistic: Mitica face cancer in faza terminala (de doi ani e tot terminal săracu’ cancer), Coldea se dă lovit că are Parkinson. Haha, baieti, doamna Iorga nu pune botul!
Generalul Dumitru Dumbrava, fostul sef general din Servicii, iar mai apoi secretar general al Serviciului Roman de Informatii, este unul dintre cei mai discreti si malefici “securisti 2.0” care, impreuna cu Florian Coldea, a pus bazele unei retele impresionante prin care cei doi fortau, convingeau sau santajau oameni de afaceri sa le ofere sume colosale de bani in schimbul unor interventii favorabile in diverse cauze in justitie, practic le “rezolvau” dosare in instante.
Azi veti avea ocazia sa vedeti cum arata toti pionii de pe tabla de sah a “strategului” Dumitru Dumbrava, omul care, la apogeul carierei sale infractionale, controla zeci de avocati, procurori si judecatori. Foarte important de mentionat inca de la inceput, in aceasta “armata”, toti cei implicati in frunte cu Dumitru Dumbrava nu actioneaza in totalitate independent, ci raspund la ordinenele “adevaratului general” - Florian Coldea, care insa are si el o retea a lui paralela separata de cea a lui Dumbrava.
Va prezint in detaliu, om cu om, toata armata generalului Dumitru Dumbrava prin care acesta opera in Justitie, pe “campul tactic” pe care tot el il controla. Dupa o cariera de zeci de ani in serviciile secrete si cu acces nelimitat la informatii ultra-confidentiale, generalul Dumbrava si-a cultivat o adevarata caracatita de oameni cheie pe toate palierele justitiei pe care ii folosea dupa caz si interese. Avocati, procurori, judecatori, consilieri juridici, profesori de drept, parteneri in firme mari de avocatura, cu totii faceau parte din contactele strategice ale lui Dumbrava. Cu o metoda aproape matematica si cu o eficienta demna de un adevarat “minister al mafiei”, Dumbrava reusea sa convinga prin diverse metode deprinse in servicii o multime de oameni din justitie sa lucreze pentru el.
In prezent, DNA a primit mai multe sesizari si inregistrari audio de la mai multi oameni de afaceri care au fost santajati de-a lungul anilor de Dumbrava si armata sa de avocati si “consultanti”. Din informatiile noastre, mai bine de 90% din lista celor de mai jos sunt in prezent implicati in diverse dosare penale aflate in diferite stadii ale cercetarii penale. Am informatii clare ca peste 15 avocati din reteaua lui Dumitru Dumbrava sunt in prezent anchetati si pe numele lor au fost deja emise mandate de ascultare si filaj.
Partenerii rețelei Coldea erau de fapt si oamenii prin care acesta colecta banii de la afaceristi si tot prin ei isi vindea influenta la magistrati. Strategul protocoalelor de colaborare dintre gruparea Coldea si Parchetul General sau alte institutii cheie din justitie stia in amanunt cum functioneaza toate institutiile strategice ale statului, iar in paralel si-a dezvoltat un sistem aproape militarizat, prin care reusea sa obtina pentru el, Florian Coldea, dar si pentru alti oameni cheie din sistem sume de ordinul zecilor de milioane de euro, fara exagerare. Toata operatiunea asta era in realitate controlata exact ca una de intelligence, desi total ilegala.
Strangerea de informatii, indosarierea lor, verificarea lor si ulterior procesarea lor in relatie cu beneficiarii arata modul in care Dumbrava si Coldea se interpuneau in niste afaceri sau interveneau uneori “providential” in favoarea unor oameni de afaceri mai mari sau mai mici care ajungeau in scurt timp sa devina adevarati “parteneri” de business cu cei doi generali ai rețelei.
Modul de operare este deja clasic si a fost dezvaluit in nenumarate randuri de diversi politicieni, afaceristi sau avocati. Fluxul de trafic de influenta mergea in doua sensuri:
Unul, daca erai suficient de mare si important, te cautau oamenii lui Dumbrava si iti propuneau ei sa-ti dea o mana de ajutor intr-o problema pe care si ei o cunosteau la fel de bine ca si tine, dar contra unei sume “modice” sau unui procent generos din business. Iar daca nu aveai nicio problema de niciun fel in justitie, dar, prin interceptari, sau alte metode specifice, ei aflau despre tine ca ai avea ceva necurat, atunci santajul nu era deloc subtil ca sa te determine sa “colaborezi”.
A doua abordare: daca erai suficient de bine conectat sau te aflai in cercul “soldatilor” lui Dumitru Dumbrava, aveai toate sansele sa prinzi o audienta chiar la unul dintre avocatii generalului ca sa ii faci o propunere pe care nu o putea refuza. In felul asta, tot know-how-ul rețelei mafioate ajungea sa fie la dispozitia oricui era dispus sa plateasca pretul corect.
Inca de cand activa in gruparea Coldea, Dumitru Dumbrava era cunoscut prin toate instantele importante de judecata pentru celebrele sale “plicuri galbene” pe care le plimba prin birourile magistratilor. E usor de inteles ce cuprindeau acele plicuri, dar e mai greu de explicat de ce atat de des chiar un general isi facea drum prin tribunale.
Intr-un interviu dat site-ului juridice.ro, patronat de Andrei Savescu, un bun prieten si apropiat de-al lui Dumbrava acesta declara in 2015:
“SRI este unul dintre anticorpii bine dezvoltaţi şi echipaţi pentru însănătoşirea societăţii şi eliminarea corupţiei”
Aici linkul cu interviul:
Dumitru Dumbrava avea acces nelimitat la orice informatii ale statului! Mergea la CNAS si petrecea ore intregi in baza lor de date!
In 2019, la doar un an de la pensionare, incepeau deja sa iasa la iveala o serie de detalii scandaloase din activitatea lui Dumitru Dumbrava. Pe langa vizitele sale foarte dese pe la instante cu plicurile galbene, acesta mai avea un obicei ireal pentru un general. “Descindea” cand dorea la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si cerea acces total la baza lor de date. Dumbrava petrecea ore intregi in fata computerelor din cadrul Directiei Tehnologia Informatiei, navigand extrem de atent prin baza de date a CNAS-ului. Este de la sine inteles ca acest lucru era complet ilegal si nejustificat de niciun fel de ratiune profesionala. Uneori acesta venea insotit si de fostul coleg, generalul Dumitru Cocoru, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Suspiciunile de la acea vreme spun ca Dumitru Dumbrava nu facea altceva decat sa colecteze o multime de date confidentiale pe care ulterior le oferea unor companii din domeniul farmaceutic pe sume uriase. Comoara informativa ajungea in felul asta in mainile unor oameni de afaceri din “Big pharma” care obtineau acces la informatii precum cati bolnavi de diabet sunt inregistrati si drept urmare cate medicamente ”specifice” ar fi bine de importat.
Gruparea Coldea din ANAF - Dumbrava , Cozma si “Anaconda” dictau controale la ordin, iar ulterior tot ei ii scapau firmele de dosare contra cost
Pe campul tactic din domeniul de business, generalul Dumbrava nu a operat singur si si-a creat cu acolitii sai o adevarata Directie de Securitate Economica care lucreaza si azi doar in favoarea lor si a firmelor “prietene”. Interventiile pe care acesta le face la firme necesitau efort si lucru de specialitate asa ca si-a atras langa el alti doi generali in rezerva, doua nume grele: Sorin Gabriel Cozma, zis “Paluga”, si Elena “Anaconda” Istode, ambii avand un trecut mai mult decat zbuciumat in serviciul de informații.
Toti trei insa nu opereaza singuri in acest domeniu extrem de lucrativ al afacerilor, și ei toti se supun orbeste “adevaratului general”, Florian Coldea, care are in continuare o influenta masiva atat asupra retelei lui Dumbrava, dar si o retea paralela de oameni loiali doar lui.
Generalul in rezerva Sorin Cozma a ajuns in funcție prin casatoria sa cu nepoata lui Virgil Magureanu si, in perioada lui de glorie, a fost inclusiv sef al Directiei Economice din Serviciul Român de Informații. Un fin colectionar de ceasuri scumpe care dadea “consiliere in afaceri” in lounge-ul VIP de la aeroportul Otopeni a ajuns acum sa lucreze in reteaua paralela a lui Dumbrava, dar si drept consilier personal al lui Mugur Isarescu pe probleme de transport valori.
Elena “Anaconda” Istode a fost si ea sefa a Directiei Economice din serviciu si ea a fost cea care declansa la ordin controale ale ANAF asupra unor firme care deranjau sau concurau cu companiile “prietene” ale retelei Dumbrava.
Printre altele “Anaconda” se ocupa si de ofiterii acoperiti din presa, ANAF si Ministerul de Interne. Dupa cum se vede, partenerii de combinatii periculoase ai lui Dumbrava sunt de calibru mare. “Anaconda” a devenit celebra in media dupa pozele cu ea in costum de baie tolanita pe yahturi de lux pe Coasta de Azur in vacante exclusiviste cu puscariasul Cristian Rizea.
Nimic nu s-a schimbat dupa pensie
Cum opereaza in prezent “Directia Economica” din Ministerul Mafiei lui Dumbrava?
Aproape la fel ca in perioada cand inca aveau cu totii epoletii pe umeri. Dumbrava, Cozma si “Anaconda” Istode, despre care poate credeti ca sunt niste “bieti pensionari speciali”, au o retea de “apostoli” inca in ANAF care lucreaza la ordinul lor.
Firmele prietene beneficiaza in felul asta de protectie la controale, iar cei care nu vor sa “coopereze”, se pot trezi oricand cu o avalansa de inspectori ANAF la usa si cu o multime de probleme care ajung, tot prin reteaua lor de procurori si judecatori, imediat in instanta.
Asa ca orice ai face, odata ce ai ajuns in raza de actiune a caracatitei Dumbrava, nu ai de ales decat sa te conformezi si sa cotizezi.
Despre modul in care generalii Cozma si Istode, acum sub comanda lui Dumbrava, au transformat ANAF-ul intr-o anexa a retelei lor de trafic de influenta, s-a scris prea putin in presa.
Dar ca sa nu ma lungesc prea mult, puteti la un simplu search pe Google sa cautati detalii despre cazul Medicare Tehnics SRL pentru a intelege mai bine modul de operare.
Metoda ANRP! Cum au facut zeci de milioane Dumbrava si Coldea cu ajutorul Alinei Bica!
Un alt domeniu extrem de proftabil din care reteaua Bica - Dumbrava - Coldea au sifonat zeci de milioane de euro era cel al retrocedarilor. Si aici, bineinteles, era nevoie de o retea intreaga de avocati, judecatori si membri in diverse comisii centrale si diversi oameni cheie plasati pe la diferite autoritati.
Metoda de operare era la fel de perversă..
Oamenii lui Dumbrava si Coldea aflau informatii clasate de la Alina Bica, la acea vreme fiind reprezentanta Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP.
Mergeau apoi direct la “cetatenii particulari” care asteptau de ani de zile retrocedari sau despagubiri si le cumparau pe maximum 30% din valoarea estimata drepturile litigioase. Fara prea mari eforturi pana aici, totul decurgea lin. Ulterior, erau activati judecatorii si comisia de despagubiri a ANRP.
Inainte ca ei sa intervina, fusesera ani multi de asteptare, dupa “preluare”, in doar cateva luni, noul proprietar al drepturilor de retrocedare primea de la stat cel mai adesea sume colosale si mult supra-evaluate. In felul asta, statul era pagubit cu multe zeci de milioane de euro.
Si mai concret: Dumbrava si Coldea aveau oameni infiltrati la toate nivelurile in ANRP, Alina Bica fiind doar unul dintre numele care lucrau pentru armata primata de extorcare a generalilor, iar acestia actionau ca adevarati dealeri de informatii pentru clanul Coldea.
Imediat ce intrau in posesia numelor, datelor si terenurilor care asteptau sa fie retrocedate, Dumbrava si avocatii din buzunarul sau mergeau si le ofereau preturi de nimic proprietarilor de drept. Cel mai adesea, avocatii cumparau drepturile litigioase pe firme ale caror actionariat ramanea complet anonim multa vreme.
Pe fix genul asta de speta, in iunie 2018, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată în dosarul ANRP prin ultra-controversata “prescriere a faptelor”. Ea a fugit din România în Costa Rica si ulterior Italia. Bica a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare pentru trafic de influenţă, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, a fost achitat. Dorin Cocoş trebuie să plătească daune de 19 milioane euro.
Cel mai recent episod care nu face decat sa ateste modul de operare al retelei Bica - Dumbrava - Coldea a fost in Dubai la Untold cand Sergiu Diacomatu, fostul sef al ANRP a avut o altercatie cat se poate de fizica cu generalul Florian Coldea. Disputa dintre cei doi fiind mai veche, de cand Coldea l-a declarat “persona non grata” pe Diacomatu si prin metoda clasica i-a facut si lui un dosar de supraevaluare a unui teren. Diacomatu a scapat insa de dosarul lui Coldea prin prescriptie, iar in 2020 dosarul a fost clasat.
Legaturile periculoase ale lui Dumbrava cu Alina Bica si Kovesi!
Deloc intamplator, Dumitru Dumbrava, un general uns cu toate alifiile, s-a aflat tot timpul de-a lungul istoriei controversate a “dosariadelor” din epoca Kovesi de partea “corecta” a istoriei. Camuflat perfect printre protocoalele de colaborare ale Serviciul Român de Informații cu DNA, Dumbrava pendula discret intre toti greii de la varful justitiei in vremurile cand marii afaceristi ai tarii erau saltati cu duba direct de pe strada.
In pasajul de mai jos puteti vedea singura declaratie a lui Dumitru Dumbrava despre relatia cu Laura Codruta Kovesi.
„A fost întrebat dacă se vedea cu doamna Kovesi şi discutau despre dosare, aşa cum ne-a spus domnul general Iliescu. Opinia domnului Dumbravă a fost că s-a întâlnit de destul de multe ori cu doamna Kovesi, mai ales în perioada în care era procuror general, nu procuror-şef DNA, că discutau mai degrabă despre mandatele de securitate naţională şi că nu a avut niciodată vreo discuţie despre dosare în sensul spus de domnul general Iliescu, cum că ar fi stabilit cine să fie din cadrul Serviciului Român de Informații care să lucreze în acel dosar, cine din cadrul DNA care să lucreze la acel dosar şi eventual cine să fie dintre judecători la care să ajungă dosarul”, a declarat Claudiu Manda după ce generalul Dumitru Dumbravă a fost audiat de Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, in urma cu mai multi ani.
Un om cu mult timp liber si foarte predispus sa-si faca prieteni, Dumitru Dumbrava discuta foarte des nu doar cu Kovesi, dar si cu Alina Bica.
Redau mai jos un alt pasaj din audierea lui in Comisia de control a Serviciului Român de Informații din Parlament in 2017:
“A fost întrebat care era relația cu doamna Bica și cum funcționa. A explicat că discutau destul de des, și în perioada în care doamna Bica era procuror anume desemnat pentru eliberarea mandatelor de securitate națională, și când era procuror DIICOT, discutau pe spețe. Doar în condițiile în care i-ar fi fost solicitată, emitea o opinie juridică sau, și dacă emitea o opinie juridică, procurorul era cel care decide. (…) Întrebat dacă a comunicat cu doamna Bica și i-a spus într-o speță să solicite reținerea, a spus că ‘nu’, niciodată nu a făcut ‘acest lucru’ și că e dispus să meargă inclusiv la detectorul de minciuni”
In traducere libera, omul asta taia si spanzura si la DNA, si la DIICOT, si la SRI. Practic, toata puterea era in mainile lui.
El venea cu dosarele, el aducea informatiile, el facea interceptarile, el alegea procurorul de caz de la DNA care sa se ocupe, el decidea cand sa se faca descinderile de la DIICOT si tot el, intr-un final, alegea si la ce judecator sa ajunga dosarul.
Coincidenta sau nu, prietenul si colaboratorul sau, Doru Traila, unul dintre oamenii sai de incredere, a ajuns sa-i fie avocat Alinei Bica. Desigur, fara nicio legatura cu Dumitru Dumbrava.
Pensionat fortat de Iohannis la 46 de ani și-a găsit vocația în profesia de „consultant anticorupție” si a ajuns sa faca milioane de euro!
La scurt timp după ce a fost trecut în rezervă (1 Decembrie 2018), celebrul general al Serviciului Român de Informații Dumitru Dumbravă, a înființat o firmă care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management. La început, compania s-a numit SC Intell Cube Consulting SRL și avea sediul într-un apartament situat într-un bloc amplasat pe bulevardul Decebal, din centrul Capitalei.
In doar 5 ani de activitate, compania generalului a ajuns deja sa faca un profit net de 1 milion de euro. Dumbrava prin compania sa unde, desigur, totul este la vedere si cat se poate de legal, a realizat, în anul fiscal 2023, un profit net de peste 600.000 de euro, de 4,4 ori mai mare decât în anul fiscal 2022. La un calcul simplu asta inseamna aproximativ 50.000 de euro pe luna - PROFIT.
Generalul (r) Dumitru Dumbravă este unic asociat și administrator al firmei care are ca obiect de activitate „activități de consultanță pentru afaceri și management” adica fix aria de expertiza in care Dumbrava s-a specializat in timp ce lucra la SRI.
Dumbrava, impostor cu doctorat plagiat in Serviciul Român de Informații!
La circa o lună după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare a devoalat public faptul că Dumitru Dumbravă a plagiat in totalitate teza sa de doctorat, acesta a plecat prin demisie, fiind trecut în rezervă conform procedurilor.
Generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informații, a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a susținut-o la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV).
Lucrarea are una dintre cele mai sumare bibliografii văzute într-o teză de doctorat: doar 9 autori străini și 8 autori români, cărora li se adaugă diverse materiale publicate online. Si de la acest neplacut eveniment i s-a atras toata atentia publica, moment in care Dumbrava practic a iesit la lumina si a ales sa plece din cauza plagiatului inainte ca cine stie ce altceva sa mai descopere opinia publica despre el.
Toti oamenii generalului Dumbrava!
Mai jos va las lista completa a tuturor celor care au in prezent sau au avut legaturi in trecut cu generalul Dumitru Dumbrava. Cu putina rabdare, veti putea descoperi o paleta impresionant de larga de persoane si personalitati care mai de care mai conectate, mai sus-puse sau mai influente. O asemenea retea de “prieteni” si “acoliti” nu avea cum sa aiba efectiv nimeni in ghears, in afara de cineva extrem de influent.
Imaginati-va cum este sa fii prieten in acelasi timp cu presedinti ai Curtilor de Apel, procurori de pe langa aproape toate judecatoriile din tara, decani ai Baroului Bucuresti, arbitri la Curtea de Arbitraj International, ministri, secretari de stat, directori din diverse companii de stat sau private sau jurnalisti.
Toate aceste nume trebuie privite cu mare grija, unii sunt simplii pioni pe tabla de sah a lui Dumitru Dumbrava, altii sunt piese mai importante in strategia prin care acesta reusea sa traficheze influenta sa pe langa o serie impresionanta de magistrati.
Pe un cont secret de socializare unde Dumitru Dumbrava urmareste din umbra activitatea sociala a tuturor acolitilor sai acesta este “prieten” oficial cu toti cei de mai jos. Putem deduce insa ca reteaua de aghiotanti este mult mai mare caci nu toti sunt activi pe social media.
Doru Traila
Relatiile avocatului cu Dumitru Dumbrava sunt foarte vechi si sofisticate. Oricat de greu ar parea, Dumbrava a fost angajat drept “consilier anticoruptie” la casa de avocatura a lui Doru Traila. Dumbrava a fost chiar fotografiat impreuna cu Traila la o sedinta in care “Traila si Asociatii” reprezentau OTP Bank intr-un proces cu o companie romaneasca pe care au bagat-o intentionat in faliment, dupa ce aceasta a luat un credit de la banca ungureasca, dar a uitat sa-si “dea partea” si catre Dumbrava & Co.
Stiu ca pare greu de crezut dar Doru Traila il avea in acea perioada pe statul de plata si pe Ludovic Orban.
In realitate, avocatul Traila le vorbea cu “domnule General” atat lui Coldea, cat si lui Dumbrava, deci conteaza mai putin a cui era firma, caci era evident cine o conducea din umbra.
Ajutat din plin de Dumbrava si Coldea, Doru Traila a ajuns inclusiv sa-i fie avocat Alinei Bica si sa reprezinte Federatia Romana de Fotbal in diferite litigii, dupa ce in trecut a fost asociat cu Valeriu Stoica intr-o casa de avocatura. Aceste exemple au doar rolul de a va arata cat de diverse erau domeniile in care activau Dumbrava si acolitii sai.
Georgian Pop
Papagalul Georgian Pop ocupă din februarie 2022 funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat. Georgian Pop a absolvit Facultatea de Sociologie (Universitatea Bucureşti) și are un doctorat în sociologie la aceeași universitate. În 2009 a urmat Colegiul Naţional de Informaţii al Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”, în 2008 – „Şcoala de Vară pentru Democraţie” a Consiliul Europei, iar în 2007 – Colegiul Naţional de Apărare al Universității Naţionale de Apărare “Carol I”.
Georgian Pop a fost șeful comisiei parlamentare de control al serviciilor în perioada 2012-2016. După 2016, deputatul PSD a intrat în conflict dur cu Liviu Dragnea și a plecat pentru scurt timp din partid în Pro România, apoi s-a întors în PSD.
Georgian Pop a avut un rol-cheie în 2019, la votul de învestire a guvernului Orban 1 în Parlament. Deși făcea parte din Pro România, Georgian Pop a participat la vot, alături de alți șase colegi din partid și câțiva membri PSD, pentru a asigura majoritatea necesară trecerii guvernului minoritar PNL condus de Ludovic Orban.
Georgian Pop este unul dintre fondatorii companiei Investica General SRL din Bacău alături de Gabriel Vlase, fostul său coleg de partid care ulterior avea să ajungă șef al SIE.
Numele său a fost vehiculat de mai multe ori pentru diverse funcții de ministru, dar nu a fost niciodată nominalizat. A ajuns în disgrație în PSD după ce s-a aflat că dădea din casă americanilor ce se discuta în spatele ușilor închise ale PSD.
Într-o telegramă a Ambasadei SUA la Bucureşti, din decembrie 2008, obţinută de WikiLeaks, se vorbea despre "persoanele proaste şi lacome" din PSD şi "povara specială Năstase", în timp ce Elena Udrea este caracterizată drept "concubina prezidenţială".
Mona Lisa Neagu
Mona Lisa Neagu este de profesie avocat titular la cabinetul de avocatură la MLN Legal în București, după ce anterior a lucrat la mai multe case de avocatură. A intrat în Baroul Bucureşti în octombrie 2018. Înainte de a intra în barou a fost, între 2012 și 2015, asist. univ. dr. la disciplina Drept penal – Partea specială, Academia de Poliție ”AL. I. Cuza”, București.
Corina Cozmescu
Corina Cozmescu este din Pitesti, Arges. In 2005 a intrat la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti. În mai 2011 s-a casatorit cu Andi Fir, un om de afaceri membru PDL. La nunta lor au participat oameni importanţi ai judeţului ca Ştefan Ciocănel, director CAS, Gheorghe Alexei, secretar general adjuncţ PDL Argeş, Florin Frătică, primar comuna Bradu, Gabriel Vasilescu, inspector şef OPC, Teo Nicolescu de la PNL şi mulţi alţii. Părinţii spirituali ai celor doi sunt Claudia şi Cătălin Teodorescu, acesta din urmă fiind prim-vicepreşedinte al PDL Argeş.
Inainte să se marite cu domnul Fir, Corina Cozmescu a detinut o perioadă postul de consilieră a lui Mircea Andrei. Tot atunci, Corina s-a ales și statutul de „Bomba sexy a PDL”.
După nunta cu Andi Fir, când angajările în instituțiile publice erau blocate, omul de afaceri portocaliu Andi Fir a decis că este un moment numai bun să-și angajeze proaspăta soție la Administrația Apelor. Instituția era condusă atunci de Adrian Moisescu, de la PDL, in prezent director tehnic Managementul Integrat – Resurse de Apă al Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, fiind – de aproximativ 15 ani – în top managementul instituției pe care a și condus-o timp de câțiva ani.
După ce s-a căsătorit cu omul de afaceri Andi Fir, a decis să pună capăt carierei politice şi să se dedice vieţii de familie.
Manuela Smau
Manuela Smau este avocat în Baroul Iasi din februarie 1997, absolventă a Facultății de drept - Universitatea Al.I.Cuza Iasi. In mai 2015 a candidat pentru funcţia de decan al Baroului Iaşi. „Încerc să aduc mai multă responsabilitate, disciplină şi profesionalism în barou. Vreau să dau mai multe şanse tinerilor şi avocaţilor stagiari. Am o serie mai largă de obiective, însă le păstrez pentru a le detalia la congres“, declara atunci Manuela Smău.
Nu a castigat. În funcția de Decan a fost ales avocatul Marius Sebastian Striblea, cu 281 de voturi.
Iulia Crișan
Iulia Crișan este procuror din Iași. Magistratul Iulia Crisan are un cumnat avocat in Baroul Iasi, Mircea Hotnog. Mai multe dintre rudele sale au activat în magistratură, dar în ultimii ani s-au pensionat.
Viorel Mocanu
Viorel Mocanu a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și de agent guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului(CEDO). Viorel Mocanu a demisionat în 2019 din funcția de la CEDO. Avocatul a devenit cunoscut prin legătura cu Dragnea. În 2017, preşedintele de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a depus o plângere la CEDO în care contesta condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare în „Dosarul Referendumului”. Agent guvernamental al României la CEDO era la acel moment Catrinel Brumar, care a respins plângerea lui Dragnea.
În februarie 2019, ea a fost înlocuită cu Viorel Mocanu, care a devenit agent guvernamental la CEDO și a schimbat poziţia statului român, admițând plângerea fostului șef al PSD. Altfel spus, Mocanu a acționat contra statului român, deşi reprezenta interesele României. După jumătate de an, în august 2019, el și-a dat demisia din funcția de secretar de stat, agent guvernamental la CEDO, când premier era Viorica Dăncilă. Apoi, în martie 2020, Agenția Națională pentru Integritate a decis că Viorel Mocanu a fost în stare de incompatibilitate în perioada aprilie-iulie 2019, fiind simultan secretar de stat – agent guvernamental pentru CEDO şi membru în Consiliul de Administraţie al TAROM. Avocatul a încasat în timpul mandatului la Tarom peste 65.000 de lei, conform declaraţiei de avere, dar a susținut că „nu am fost incompatibil în nicio perioadă” și a anunțat că va contesta soluția în instanță.
Costel Mateescu
Mateescu a ocupat funcția de șeful Direcției Județene Vrancea a Serviciului Român de Informații în perioada 2007-2015. Acesta a fost și șef al Brigăzii Antitero.
Melania Nicoleta Segărceanu
Doamna Segarceanu lucrează la Autoritatea de Supraveghere Financiară și a fost și directorul Direcției juridice din cadrul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești (UNEJ) și șef de serviciu la Camera Deputaților.
Andrei Savescu
Andrei Săvescu ocupă funcția de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industria României. Este titular de curs introducere în dreptul civil și dreptul internetului la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane din București. Din 1997 este managing Partner la SĂVESCU & ASOCIAȚII, cu o experiență bogată în domenii ca dreptul muncii, data protection, cyberlaw, drept penal și pacte societare.
Andrei Săvescu este și coordonator al site-ului juridice.ro.
Georgiana Dinu
Tipa lucrează la Parlamentul României de 30 de ani, conform profilului LinkedIn. Aceasta ocupă funcția de consilier în Camera Deputaților din anul 1994.
Corina Sindie, securista holistica
Este fostă angajată a Serviciului Român de Informații și-a schimbat cariera și a devenit holistic coach. Angajată în 2011, din sursă externă, la Cabinetul Directorului SRI, Corina Gabriela Sindie a fost trecută în rezervă în ianuarie 2020, după suspiciuni în gestionarea informațiilor secrete. Imediat, Corina a devenit consilier al președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP) și, din 2021, angajată a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP).
În paralel cu slujba de bugetar, femeia, acum în vârstă de aproape 38 de ani, este „holistic coach”, oferind sfaturi de dezvoltare personală, wellness, slăbit sau puncte de vedere despre masculinitate.
Carmen Dincă
Carmen Dincă a lucrat la opt televiziuni din România ca prezentator de știri și reporter, iar în ultimii 13 ani a fost consilier și purtător de cuvânt în mai multe instituții ale statului român ca Guvernul României, Primăria Municipiului București, Compania de Autostrăzi sau Curtea de Conturi a României.
Pe lângă asta, Carmen a urmat și o carieră politică la Partidul Ecologist Român. În 2020 a candidat la Camera Deputaților la Mehedinți, locul de naștere al liderului social-democrat. Mai mult decât atât, la alegerile locale din 2016, ea s-a înscris în PMP, iar Traian Băsescu i-a oferit postul de candidat la Primăria Sectorului 6.
Aurel Ciobanu
Aurel Ciobanu a obținut titlul de decan al Baroului București, în luna septembrie 2023. Aurel Ciobanu este membru al Baroului București din anul 1996 și titular al cabinetului de avocat cu numele său, fiind avocat specializat pe Drept penal. Din 1998, acesta este cadru didactic la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, doctor în drept, membru al Departamentului de Drept penal, pe disciplina Drept procesual penal.
Maria-Manuela Catrina
Maria Manuela Catrina a fost numită director adjunct al Directoratului Național de Securitate Cibernetică în 2022, printr-o decizie a premierului de la acea vreme, Nicolae Ciucă. Decizia semnată a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 6 decembrie 2022. Fostă șefă a organizației de femei a PSD București, Catrina a mai deținut o funcție de secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (Guvernul Grindeanu) și a avut calitate de membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale „Poșta Română”. În trecut, Catrina a condus Institutului Social Democrat „Ovidiu Şincai”, fondat de Adrian Năstase. A lucrat de asemenea în mai multe departamente ale PSD, în perioada în care Năstase era preşedintele Consiliului Naţional.
Cătălin Vultur
Vultur este din Iasi. De profesie inginer. În 2000 a absolvit Universitatea de Stiinte Agricole și Medicină veterinara ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Conform CV-ului de pe Linkedin este manager al SC CIUPERCUTA SRL.
În anii 2000, a plecat la muncă în Spania. Cu banii strânși a reveni în țară, unde alături de un prieten, a pus bazele unei ciupercării.
„Noi am fost colegi de liceu si ne stim din 1989. In 2000 am fost plecati la munca dincolo. Eu in Spania, iar Dan in Italia. Am aflat despre fonduri pe internet iar in 2003 am venit in tara hotarat sa pun pe picioare o afacere. Am reusit sa-l conving pe Dan sa facem aceasta investitie impreuna”, povestea Catalin, unul dintre asociatii la Ciupercuta SRL din comuna Comarna, într-un interviu pentru finantare.ro.
„Catalin a venit cu 7.000 de euro castigati in Spania, iar eu am venit cu terenul lasat mostenire de parinti”, a povestit Dan cel de-al doilea asociat.
Cei doi asociati care administreaza societatea „SC Ciupercuta SRL” au construit ferma cu 150.000 de euro, bani obtinuti prin programul SAPARD in anul 2006. Pentru a pune pe picioare ciupercaria s-au ocupat de tot ceea ce era necesar de la echipamente, furnizori de servicii pana la constructori.
Afacerea s-a dezvoltat. Anual, zeci de tone de ciuperci Champignon produse in ferma „SC Ciupercuta SRL” sunt livrate in magazine si exportate.
Victor Dăncilă
Victor Dăncilă, în vârstă de 34 de ani, este fiul Vioricăi Dăncilă, fost prim-ministru al României. În luna iulie 2023, acesta a fost avansat în funcție la Curtea de Conturi. Victor Dăncilă a fost angajat pe funcția de consilier la începutul lui 2018, când Guvernul pe care urma să îl conducă mama sa primea votul Parlamentului României. După cinci ani, Victor a fost avansat.
Victor Dăncilă a fost angajat la Curtea de Conturi pe 29 ianuarie 2018, pe funcția de consilier. Fiul Vioricăi Dăncilă nu avea o experiență prea mare atunci când a primit acest post, anterior el lucrând ca specialist în probleme de mediu la OMV Petrom, companie la care tatăl său ocupa funcția de manager regional. Din ultima declarație de avere postată pe portalul ANI, reiese că fiul Vioricăi Dăncilă a încasat un venit anual de 84.878 de lei de la Curtea de Conturi, cu funcția de consilier al președintelui Mihai Busuioc, ceea ce înseamnă că a avut salariu lunar de aproximativ 7.000 de lei.
Călin Rosan
Rosan este comisar șef de Poliție, director al Direcției Juridice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. A absolvit în 1999 Facultatea de Drept în cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. Ulterior, s-a specializat în domeniul cercetării penale organizat de Centrul de studii postuniversitare M.A.I.
În 2014 absolvit cursul Academic de justiție penală și a Forumului de politică anticorupție, organizat de Departamentul de Stat al S.U.A., Academia Internațională a Forțelor de Aplicare a Legii - Roswell, New Mexico.
La începutul carierei a fost ofiţer operativ (judiciar şi cercetare penală) în cadrul Secţiei 7 Poliţie a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ulterior a fost ofiţer specialist – consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, șef al Oficiului Juridic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Potrivit fanatik.ro, Călin Lucian Roșan apare ca asociat într-o firma alături de fostul ministru de Interne, Petre Tobă, care l-a si propus pentru funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne când era ministru, și cu generalul SRI Viorel Adrian Stan. Firma se numeste Strategic Intelligence Security Services și oferă consultanță pentru afaceri și management. Tobă deține 60% din părțile sociale, Stan și Rosan au câte 10%, în timp ce soția fostului șef al Internelor, Simona Steluța, are restul de 20%. Firma celor 4 a fost înființată în anul 2018, iar în 2021, business-ul a înregistrat o ușoară scădere, ajungând la o cifră de afaceri de 832.000 de lei și un profit de 259.000 lei. Firma generalilor are 5 angajați și are sediul în sectorul 3, conform informațiilor FANATIK.
Cosmin Drăgan
Baiatul este un tânăr din Târgu Măgurele, deținător al unor firme imobiliare din Teleorman. În 2009 a absolvit Seminarul Teologic "Sfantul Calinic Cernicanul. În 2012 a absolvit Facultatea de Jurnalism la Universitatea Hyperion. Are un master în Geopolitică, Istorie și relații internationale, la aceeași Universitate.
Diana Bosianu
Diana Gabriela Bosianu a ocupat funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău și a fost eliberată din funcție în martie 2022, ca urmare a pensionării. Diana Gabriela Bosianu este soția lui Marian Bosianu, fost director executiv al Trezoreriei din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor (DGRFP) Iași.
În anul 2014, aceasta a atacat la Tribunal o decizie de impunere emisă de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi. Procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău la acea vreme, Diana Bosianu era nemulţumită de o sumă stabilită drept impozit de finanţişti. În trecut, declarațiile de avere ale lui Marian Bosianu au fost urmărite. La începutul anului 2022, conturile fostului director general de la Finanțele ieșene s-au umflat peste noapte. O sumă frumoasă în valută a fost depusă în cont, în valută. A reușit să termine și vila din cartierul Tătărași. „Am contribuit împreună cu soția, dintr-un venit legal. Amândoi avem venituri”, a spus fostul director.
Diana Ivona Pîțîliga
Doamna este din Neamț. A studiat Dreptul la Facultatea De Drept Nicolae Titulescu, apoi a lucrat ca Former Legal Advisor la Expert Mind Bucuresti. În prezent este Redactor/Editor la Editura Corint, dar și legal specialist la Alfatrust, o firma românească care oferă servicii în domeniul IT și consultată IT.
Petrișor Bădică este din Calafat. A absolvit liceul militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, iar în prezent lucrează la Radio ProDiaspora, conform informatiilor publicate pe retelele sociale.
Cristina Pascu
Cristina Pascu a avut funcția de consilier la Avocatul Poporului. Aceasta a urmat Academia de Studii Economice din București între anii 1991-1994 și Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, în perioada 1999-2004. În prezent, este director executiv la o instituție publică.
Ioana Lucaci
Ioana Delia Lucaci ocupă din luna august 2023 funcția de președinte al Curții de Apel Târgu Mureș. Cu o experiență de peste 26 de ani ca judecător, și de peste 10 ca și ocupant al mai multor funcții de conducere din cadrul Tribunalului Mureș și Curții de Apel Târgu Mureș, judecătorul Ioana Delia Lucaci a preluat la final de august șefia Curții de Apel Târgu Mureș.
„Sunt judecător de peste 26 de ani și am urmat toate etapele profesionale până să ajung în poziția în care mă aflu în prezent. Am pornit de la Judecătoria Târgu Mureș, apoi, în urma unui concurs am promovat la Tribunalul Mureș unde am muncit timp de 17 ani, perioadă în care am ocupat și funcții de conducere, cum ar fi președinte la Secția Penală, apoi vicepreședinte și ulterior am devenit președintele Tribunalului pentru un mandat și jumătate până în 2018 când am venit la Curtea de Apel Târgu Mureș tot în urma promovării unui concurs organizat la nivel național. În această perioadă pot spune că am urcat din treaptă în treaptă, etapele evoluției mele profesionale fiind progresive de jos, să spun așa, până la Curtea de Apel unde am ocupat poziția de vicepreședinte din vara anului 2018 până la ocuparea poziției în care mă aflu în prezent ca președinte al Curții de Apel Târgu Mureș”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi.
Mihaela Feodotov
Ea ocupă funcția de Șeful Centrului la Direcția Generală de Asistență Social și Protecția Copilului.
Anca Chiser
Anca Magdalena Chiser a ocupat funcția de director general adjunct pe departamentul Tineret, în Ministerul Tineretului și Sportului în perioada 1993-2000.
În 2016, Premierul Dacian Cioloş a numit-o pe Anca Magdalena Chiser în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, ea figurând, în 2004, pe listele PSD pentru un loc de deputat. A mai lucrat ca expert în cadrul Administraţiei Prezidenţiale în perioada 2000-2004 şi a figurat pe lista candidaţilor PSD+PUR pentru un loc de deputat în 2004.
Ionel Ploeșteanu
Ionel Ploeșteanu este soțul fostei judecătoare Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti, condamnată în februarie 2018 la 7 ani de închisoare pentru luare de mită de la Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea in schimbul achitarii acestora in dosarul ”Transferurilor”. Geanina Terceanu este cunoscută drept ”judecătoarea lui Cristi Borcea”. Geanina Terceanu a fost eliberată condiționat, după executarea a doar jumătate din pedeapsă, în februarie 2022.
Potrivit rechizitoriului DNA, pentru a pronunța soluția din aprilie 2012,”Terceanu ar fi primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 euro, din care 185.000 euro de la Ioan si Victor Becali, iar 10.000 euro de la Cristian Borcea. Din banii primiți, magistratul a folosit 56.000 de euro pentru cumpărarea unei locuințe” .
Cu doar câteva zile înainte de a intra în pușcărie, Geanina Terceanu – care între timp divorțase de primul ei soț – s-a măritat cu un fost denunțător de-al ei, Ionuț Ploeșteanu.
Iată ce povestea Ionuț Ploeșteanu, pe atunci taximetrist, despre judecătoare cu câțiva ani înainte să se însoare cu ea: ”La începutul lunii ianuarie, doamna Terceanu mi-a cerut să o duc cu taxiul de două ori, la o policlinică. În aceste împrejurări, eu şi doamna Terceanu am devenit apropiaţi, sentimental. În locuinţa ei am mers prima dată în martie 2015. În mai 2015, soţul doamnei Terceanu a aflat de relaţia mea cu ea, moment în care eu şi dumnealui am avut o discuţie în faţa blocului în care locuiesc, domnul Terceanu acceptând relaţia mea cu soţia dumnealui.
Doamna Terceanu mi-a povestit că, în anul 2004, a avut o relaţie cu unul din inculpaţii din dosarul «Clanul Sportivilor», şi anume cu Roşca Cristian, zicându-mi că a locuit cu acesta 10-11 luni, la locuinţa ei, unde ea stătea cu chirie. Doamna Terceanu mi-a spus că a terminat relaţia cu Roşca, întrucât ea rămăsese însărcinată, el fiind căsătorit, ea fiind nevoită să facă întrerupere de sarcină.
Tot de la doamna Terceanu ştiu că dumneaei, în perioada anului 2014, a avut o relaţie cu primarul de la Popeşti-Leordeni, relaţie despre care ea a spus că a durat un an de zile şi căreia i-a pus capăt în ianuarie 2015” , declarase Ionuț Ploeșteanu despre Geanina Terceanu, potrivit Fanatik.ro.
„Judecătoarea lui Borcea” a ieșit din magistratură în februarie 2016, iar din cauza problemelor cu legea nu mai poate reveni ca judecător. Asta nu o împiedică să devină avocat. Așa că Geanina Terceanu a dat un examen în septembrie 2022 pentru a intra în barou, dar rezultatul nu a fost deloc satisfăcător: doar 48 de puncte din 100 a adunat femeia, conform Fanatik.
Munir Kheir este de profesie avocat. A absolvit Universitatea din Tel Aviv și trăiește în Peqi`In, Hazafon, Israel, conform datelor publicate pe contul lui de Facebook.
SURSA: Liviu Alexa (strictsecret.ro)