Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Last Updated on 27/04/2024 by Iulian Gavriluta

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești. Una din vulnerabilitati o reprezinta capacul si zona lui de acces in blindat…care se pare ca nu are blindajul celorlalte parti ale tancului, iar atacul unei drone face ca explozia deasupra acestei zone sa produca pagube fatale masinariei care a costat o groaza de bani!
Ucraina și-ar fi retras din linia de luptă tancurile Abrams M1A1 furnizate de Statele Unite din cauza vulnerabilității acestora la atacurile cu drone rusești, a relatat vineri Associated Press, citând doi oficiali militari americani.
Forțele armate ale Ucrainei (AFU) au retras tancurile după ce anterior au pierdut cinci din cele 31 de tancuri în urma atacurilor cu drone rusești.
Tancurile Abrams, ușor de detectat
Șenilatele americane s-au dovedit a fi dificil de ascuns de dronele de supraveghere rusești, lăsându-le expuse atacurilor, deoarece „nu există un teren deschis pe care să poți trece pur și simplu cu mașina fără teama de a fi detectat”, a declarat unul dintre oficiali, informează agenția de presă Baha.

„Vom lucra cu partenerii noștri ucraineni și cu alți parteneri de pe teren, pentru a-i ajuta să se gândească la modul în care ar putea folosi acest lucru, în acest tip de mediu schimbat acum, în care totul este văzut imediat”, a declarat la începutul săptămânii vicepreședintele Statului Major Întrunit, amiralul Christopher Grady, pentru agenția de presă.

SURSA: Stirileprotv, MAPN, stiripesurse