Top 7 cele mai populare băuturi din lume

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai populare băuturi din lume? Să fie vinul roșu? Să fie berea? Să fie ceaiul? Am făcut noi documentarea pentru tine și îți răspundem imediat acestei întrebări, în rândurile care urmează.
Fiecare dintre noi are o băutură preferată, fie că este băutura alcoolică fie că nu. Unora le place cafeaua și nu își pot începe nici măcar o zi fără a savura această licoare magică, pe când altora le place ceaiul și dezvoltă adevărate ritualuri de savurare și de servire, iar alții au o pasiune pentru vin roșu, Aperol Spritz, bere, vodcă sau orice alte băuturi.
În cazul în care ești curios să afli care sunt cele mai populare băuturi din lume, te invităm să le descoperi mai jos.
Vinul
Dacă ne referim la băuturi alcoolice, vinul, fie el vin roșu, alb sau rose este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Nici măcar nu este greu de înțeles de ce se întâmplă acest lucru. Este de ajuns doar să ne uităm în trecut și vom înțelege fenomenul. Cultivarea vitei de vie și producerea vinului roșu este mai veche de 5000 de ani, experții fiind de părere că originile s-ar afla în Mesopotamia. Astfel, din cele mai vechi timpuri vinul roșu a fost consumat și popularizat treptat în întreaga lume. Așa că dacă îți place vinul, iată că ai mai aflat ceva nou astăzi.
Berea
Rămânem tot în sfera băuturilor alcoolice și te anunțăm că alături de vin, berea este o altă băutură extrem de populară și de consumată în întreaga lume. Statisticile arată că după apă și ceai, berea este a treia cea mai consumată băutură la nivel mondial. Probabil că nu este de mirare deoarece și berea are o tradiție foarte lungă, fiind produsă încă din cele mai vechi timpuri, ea fiind descoperită în Egiptul Antic.
Whiskey sau scotch
Whisky-ul sau scotch-ul este și el o băutură alcoolică extrem de populară și care se obține din secară, grâu, orz sau porumb și este băutura tradițională a scoțienilor. Acesta a fost produs încă din anii 1400 în scoția și în Irlanda și este popular în toată lumea, însă procesul de obținere a scotch-ului este reglementat de legi, la nivel global.
Romul
Și romul este o băutură preferată de foarte mulți oameni și folosită încă din vremuri străvechi, legenda apariției acesteia fiind legată de pirați și de tot felul de povești, care mai de care mai interesante. Lăsând legenda la o parte, romul este obținut din trestie de zahăr fermentată și distilată și poate să fie consumat ca atare sau în alcătuirea unei serii de cocktail-uri, cum ar fi Cuba libre sau Mojito.
Ceaiul
Ne îndepărtăm puțin de băuturile alcoolice și ne apropiem de cele nonalcoolice, anunțându-te că ceaiul este cea mai consumată băutură din lume. În cazul în care ai fi intuit că acest lucru este valabil în ceea ce privește cafeaua, ei bine, nu, ceaiul se consumă de către mult mai multă populație spre deosebire de cei care consumă cafea, aceasta ocupând locul doi, în materie de consum la nivel mondial.
Laptele
Și laptele este o băutură consumată la scară largă. Poate că nu te așteptai la acest lucru, însă laptele este băut în cantități mari, mai ales de către americani, care îl consumă zilnic, atât ca atare, cât și alături de cereale.
Sucul de portocale
Și nu în ultimul rând, sucul de portocale este și el preferat de miliarde de oameni. În principal, sucul de portocale este consumat din două motive, acelea fiind gustul bun, dar și aportul de vitamina C pe care oamenii și-l iau consumând această băutură. Dacă îți place sucul de portocale, te sfătuim să îl faci pe singur acasă, cu ajutorul fructelor, și să nu consumi produse procesate și conservate deoarece procentul de vitamina C aflat în aceste produse este unul extrem de scăzut.
Sperăm că ți-am satisfăcut curiozitatea și că ai aflat ceva nou astăzi!