Nereguli în trafic/Tânără depistată cu peste 180km/h în localitate!

Politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 212 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 12 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 67 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 7 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză185 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unei șoferițe de 21 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2 E85, în localitatea Mihăilești.

Alte 5 permise de conducere a fost reţinut pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la poliție în urma unui accident care s-a soldat doar cu pagube materiale.

43 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță, 18 sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce s-au urcat la volanul unor autovehicule neconforme din punct de vedere tehnic și 50 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri în trafic.

Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 67.000 de lei.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei, 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui şofer de 46 de ani, din Buzău.

Bărbatul a fost interceptat şi oprit în trafic,în timp ce se deplasa cu maşina pe DJ203K, în localitatea Săgeata.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni l-au testat alcoolscopic şi l-au transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Buzoianului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

I.G.