Traficul de persoane (minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), in atentia politistilor

Ofițerii de la Siguranţă Şcolară au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii mai multor unități de învățământ din județul Buzău.
Aceștia au călcat pragul Școlilor Gimnaziale „P.H. Zangopol” Buzău și „Nicu Constantinescu” Buzău, Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balas Soter” Buzău și al Școlii Gimnaziale nr. 7 Buzău.
Activitățile au avut ca scop respectarea regimului și circulației rutiere, prevenirea a traficului de persoane, traficului şi consumului de droguri și infracțiunilor comise cu violență.
Elevilor din ciclul primar le-au fost făcute recomandări pe linia respectării regimului circulației rutiere și le-au fost date explicaţii privind semnificația indicatoarelor rutiere.
Cu elevii din clasele a VII-a și a VIII-a și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.
De asemenea, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

E.S.