Ce se intampla cu plata pensiilor de Paște..
Last Updated on 24/04/2024 by Iulian Gavriluta

O stire de ultimul moment anunta ca Poșta Română va avea un program special în următoarea minivacanță si va plati pensiile mai devreme. In mod normal, livrarea pensiilor începea pe data de 2 mai, nu în prima zi a lunii, așa cum se procedează de regulă, aceasta fiind zi liberă, de Ziua Muncii, dar in urma unui Ordin, se pare ca toate pensiile vor fi platite mai devreme. Existau suspiciuni pana ieri ca pensiile vor fi platite abia dupa Paste, ceea ce starnise deja ingrijorare printre batrani, dar lucrurile s-au calmat ieri seara, cand Guvernul a anuntat plata pensiilor mai devreme, datorita minivacantei de Paste. De obicei, pensiile sunt distribuite între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni, dar acum se face o exceptie. Poștașii vor fi din nou activi pe data de 2 mai.

Minivacanță în România

În acest an, angajații din România beneficiază de zi liberă de 1 Mai, care va pica într-o zi de miercuri şi va fi zi liberă legală, în timp ce bugetarii vor beneficia şi de ziua de 2 mai ca zi liberă, pentru a putea face punte între 1 mai şi 3 mai.

În plus, ziua de 3 mai va fi zi liberă pentru că este Vinerea Mare, iar în ziua de 5 mai este sărbătorit Paștele Ortodox şi va fi liberă, dar este duminică.

Ziua de 6 mai, luni, este a doua zi de Paşte şi va fi considerată, de asemenea, zi liberă.

Cu alte cuvinte, nu se va lucra de pe 1 până pe 7 mai inclusiv.

Poștașii care vor fi în serviciu pe data de 2 mai vor fi compensați cu o zi liberă ulterior.

Tot din luna mai pensionarii ar trebui să înceapă să primească și deciziile cu noile pensii după recalculare.

SURSE: CNPP, Posta Romana, Antena 3