Produsele de protecţie a plantelor în atenţia poliţiştilor

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe linia prevenirii, identificării şi sancţionării faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

          Acţiunile au avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.

          La controlul unei societăți agricole de pe raza municipiului Buzău, polițiștii au constatat că un administrator nu a luat măsura eliminării unei cantități de produse pentru protecția plantelor ce aveau termenul de valabilitate expirat, conform prevederilor legale.

          În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor chimice periculoase care au devenit deşeuri, faptă pevăzută și pedepsită de art.98, alin.5, lit.b, din OUG 195/2005 privind protecţia mediului.

E.S.