„Descinderi” la Școala Gimnaziala „Episcop Dionisie Romano” și la Colegiul Național „B. P. Hașdeu”
Last Updated on 23/04/2024 by Iulian Gavriluta

Polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii Școlii Gimnaziale „Episcop Dionisie Romano” și ai Colegiului Național „B. P. Hașdeu”.

Activitățile au avut ca scop prevenirea criminalității informatice, a traficului de persoane şi prevenirea traficului şi consumului de droguri.

La activități au participat elevi din clasele a VIII-a și a XI-a și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.

De asemenea, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

Și ofițerii de la Siguranță Școlară au desfășurat activități cu elevi de la Școala Gimnazială nr.11 Buzău și de la Școala Gimnazială Plevna.

Activităţile s-au desfășurat sub egida proiectelor educaționale ”Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având cascop prevenirea comportamentului violent.

Activităţile au urmărit creșterea gradului de informare pe linia prevenirii infracțiunilor comise cu violență.

Elevii au fost consiliați și le-au fost făcute recomandări cu privire la sporirea atenției atunci când iși fac prieteni, să analizeze singuri riscurile la care se expun, pe baza educației primite și a propriei experiențe, iar atunci când sunt jigniți sau sunt victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, să anunțe profesorii, părinții și poliția, pentru a fi ajutați.