Ce se intampla pe Autostrada Ploiești – Buzău…
Last Updated on 22/04/2024 by Iulian Gavriluta

Stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 2 Mizil - Pietroasele al A7 Ploiești - Buzău a ajuns în martie la 61,5%, conform datelor oficiale actualizate pe harta CESTRIN. Astfel, asocierea de constructori români și bulgari Coni - Trace a avansat cu peste 16 puncte procentuale în doar o lună, potrivit acestor raportări lunare.

Asocierea Coni - Trace a realizat aproape două treimi din lucrări

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a comunicat în repetate rânduri gradul mare de execuție la care s-a ajuns pe lotul Mizil – Pietroasele din A7, ce urmează să fie finalizat în 2024, conform termenului contractual.

CESTRIN a actualizat recent datele cu privire la progresele din luna martie, confirmând astfel declațiile șefului Transporturilor.

Lotul Mizil – Pietroasele, în linie dreaptă pentru finalizare în 2024?

Ritmul lucrărilor s-a îmbunătățit pe șantierul lotului 2 Mizil – Pietroasele (28,35 km) al Autostrăzii Moldova A7 Ploiești – Buzău, iar asocierea de constructori execută lucrări pe întregul amplasament al traseului, a transmis la începutul lunii secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Potrivit lui, acesta este încă un lot de autostradă al cărui șantier a început cu ‘pauze’ pe anumite zone, dar care în ultima perioadă a intrat în linie dreaptă pentru finalizarea lucrărilor în 2024.

Și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat luni imagini de pe lotul 2 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (A7), unde asocierea Coni – Trace a mobilizat 650 de muncitori și 300 de utilaje. Lucrările, care ar fi ajuns la un stadiu de 61,5%, trebuie finalizate în această toamnă.

Lotul 2 Mizil – Pietroasele face parte din cele șase loturi și jumătate din Autostrada Moldovei A7 pe care oficialii de la Transporturi vor să le dea în trafic anul acesta. Potrivit estimărilor premierului Marcel Ciolacu, 148 de kilometri din A7 vor fi dați în trafic în 2024.

Antreprenor: Asocierea SC Coni SRL – Trace Group Hold PLC;

Durată contract: 20 de luni (execuție);

Valoare contract: 1,249,992,665 de lei, fără TVA;

Sursă de finanțare: Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR);

Ordin de începere: 12.08.2022;

Stadiu actual: 61,5%;

Termen deschidere: octombrie 2024.

SURSE: CNAIR, Ministerul Transporturilor, Economica.net