Din cabina avionului in chilia de monah

Părintele Amfilohie Brânză (din Buzau), duhovnicul Mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului” de la Diaconeşti, jud. Bacău, este o voce puternică binecunoscută de majoritatea creştinilor ortodocşi din ţară şi străinătate.

Sunt mândru de aviatorul nostru, Ion Brânză, devenit Părintele Amfilohie, patriotul şi apărătorul dreptei credinţe! Părintele Amfilohie a sărit din cabina avionului militar MIG-21 în chilia călugărească de la Mănăstirea Sihăstria, în braţele marelui duhovnic Ilie Cleopa, primul duhovnic. Dacă spaţiul fizic pare fi cam acelaşi, dimensiunea cosmică şi spirituală e fantastică.

Astfel, după o carieră profesională în cadrul Forţelor Aeriene, Ion Brânză se hotărăşte să urmeze o altă cale, cea a maturizării spirituale şi a desăvârşirii duhovniceşti. După un pelerinaj lăuntric de câţiva ani la Muntele Athos în căutarea Adevărului, şi după primirea Duhului Sfânt şi a cuvântului cu putere multă, în anul 1998 este hirotonit preot ieromonah la Mănăstirea Petru Vodă, jud. Neamţ. Dumnezeu să-i înmulţească harul, priceperea şi înţelepciunea pentru a ne spune Adevărul şi a-l urma!

Părintele Amfilohie face parte din grupul de ucenici lăsat de Duhovnicul Iustin Pârvu. Este un preot-duhovnic cu vocaţie, cu chemare, cu patos şi curaj creştin, un militar, la propriu şi la figurat, neînfricat al Domnului Nostru Iisus Hristos, un patriot înflăcărat. De cum îl vezi, simţi lucrarea Duhului Sfânt în el, vezi flacăra luminii dumnezeieşti, auzi vocea lui Hristos. Hotărât, ferm, tăios în vorbe, mărturisitor în fapte, luminător prin cuvânt, plin de curaj şi cu spirit de jertfelnicie. Simpla lui prezenţă te face sa tresari, sa-ţi măreşti atenţia, să ai o stare de trezvie.

Cu toate că a fost militar în Forţele Aeriene, că are o exigenţă anume pentru persoana sa, Părintele este mai îngăduitor cu ceilalţi, pe toţi îi primeşte cu dragoste şi pentru fiecare persoană are un mesaj de îmbărbătare, de încurajare, de entuziasm, de înflăcărare creştină. Dacă ţi se pare că totul se năruie în jurul tău, mergi la Părintele Amfilohie şi vei pleca mai sigur pe forţele tale, mai entuziasmat, mai puternic în credinţă şi vei lua şi har şi binecuvântare. Părintele Amfilohie musteşte a Har şi este disponibil şi dornic de a-l împărti şi celorlalţi, pentru că de unde dă Părintele, nu se împuţineză, ci se înmulţeşte, pentru că numai cele lumeşti se împuţinează. Părintele Amfilohie este un înger în trup, un soldat înarmat cu platoşa dragostei, un mărturisitor al credinţei creştine, un închinător al lui Dumnezeu în Duh şi Adevăr, un trăitor al credinţei creştine ortodoxe autentice, un creştin al jertfei depline, vocea lui Hristos, darul lui Dumnezeu. Să ne trăiţi întru mulţi ani, Preacuvioase Părinte protosinghel Amfilohie Brânză. Vrednic este!

Datorită faptului că se numără printre puţinii preoţi care spune Adevărul creştinilor, care spune că NATO nu înseamnă securitate deplină, că Uniunea Europeană, nu înseamnă asigurarea prosperităţii ţării şi a cetăţeanului, ci dimpotrivă, că marile corporaţii americane şi UE au interese meschine de a jefui ţara. Este singurul preot care îi îndeamnă pe români să nu-şi vândă, casa, pământul şi sufletul străinilor. Singura voce a ortodoxiei române în ceea ce priveşte dreptatea socială şi bunăstarea românilor. Un luptător aprig împotriva păcatului, îndemnând pe toţi credincioşii să nu cedeze, să nu se lase pradă diavolului şi păcatelor. Pentru acestea şi pentru multe altele, duhovnicul Amfilohie, nu este în graţiile mai mariilor Bisericii. Au ajuns, până şi străinii să ne spună că avem o ţară minunată, binecuvântată de Dumnezeu cu bogăţii, frumuseţi şi să ne îndemne să nu ne dăm pe mâna corporaţiilor şi UE, pentru că aceştia au interese de a vă jecmănii de bogăţiile pe care le mai aveţi şi nu de a vă ajuta. Nu vă vindeţi terenurile! Nu vă vindeţi pădurile.

Zilele acestea, am aflat cu tristeţe sufletească şi cu mâhnire duhovnicească de faptul că Părintele Amfilohie Brânză, duhovnicul Mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului” de la Diaconeşti – Bacău, este bolnav.

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ridică-l din boală pe Părintele nostru Amfilohie Brânză. Amin.

Doamne ajută!

Ştefan Popa

YouTube player