UN ALT PUNCT DE VEDERE – Cum este vazut scandalul de la B.P. Hasdeu, prin ochii unui buzoian (FOTO)!

Asa cum am zis si noi, “scandalul” de la Colegiul B.P.Hasdeu are multe valente si nu trebuie sa fii specialist ca sa observi, cel putin dintr-un singur aspect, ca mediatizarea excesiva (a unui aproape “nimic”) are un substrat de interese, acoperit politic. Cand in scolile din Buzau, scandaluri sexuale, de coruptie, cu probe audio-video si inscrisuri sunt musamalizate de presa aservita, te miri in momentul cand “o furtuna intr-un pahar cu apa” capata o asa amploare! Dupa 20 de ani de jurnalism, simti “mirosul” facaturilor si nu trebuie sa sapi prea mult ca sa vezi putregaiul unor astfel de stiri. Hotarasem sa nu ne amestecam, ci doar sa semnalizam problemele, sa tratam subiectul ca “un alt caz” de presiune politica pe invatamantul buzoian si cam atat. Totusi, observam ca obraznicia ia amploare si in perioada urmatoare vom aduce noi dovezi ca totul este “varuit” politic si de fapt, printre altele, se vaneaza fie postul de director (pe care trebuie sa aterizeze un personaj oarecare, fost professor acolo…), fie in scandalul ivit, unele persoane angrenate au deranjat prin pozitia ferma luata, tupeistii din educatia buzoiana.

Intotdeauna – ADEVARUL E UNDEVA LA MIJLOC, dar ce ne enerveaza este faptul ca nu exista nicio parere sau stire “din partea cealalta”, sau nu am auzit noi, orice initiative de acest fel fiind repede inabusita de “zoaiele” unor asa zisi jurnalisti care se scandalizeaza cu ...nimicuri si se fac c anu vad altele, mult mai mari! Pana una alta, iata ce am primit pe emailul redactiei, de la un cetatean care nua  vrut sa isi decline identitatea, din motive lesne de inteles…VOM CONTINUA!

Corespondenta primita:

Clica de comuniști din Hașdeu, în frunte cu directoarea Tănăsescu,  vrea să-și impună propria lor dictatură în prestigiosul colegiu, un fel de autonomie prin care să nu mai depindă de IȘJ, ei să controleze și să decidă tot ce se petrece acolo, inclusiv cine să vină profesor nou în acea școală !!

De aici s-a declanșat răsunătorul scandal aflat în plină derulare, în care se duce o campanie NEDREAPTĂ și NEDEONTOLOGICĂ de RESPINGERE și DENIGRARE PUBLICĂ a două profesoare de română mobilizate de IȘJ să ocupe o catedră rămasă vacantă acolo (catedră pe care directoarea a ascuns-o inițial, cu scopul de a o da cui preferă ea) !!

Prima candidată pe acel post, de pildă, care a mai predat și în trecut acolo, e jignită și terfelită public că ar face greșeli de exprimare și că, prin urmare, ar fi o ,,nonvaloare" pt. Hașdeu (lista de jigniri e numeroasă, jignirile pot fi regăsite în postările publice de pe Facebook ale unor dascăli de acolo, pretinse somități, și susținătoare ale directoarei Tănăsescu, dar și în cadrul unor emisiuni TV locale). 

De exemplu, foarte vocală în acest proces de denigrare e profesoara de română IULIA LAZĂR, care se pretinde o reprezentantă exemplară a valorilor hașdeene, însă culmea, până și ea face GREȘELI DE SCRIERE , după cum se vede în propriile postări !!

Vă trimit aici o astfel de mostră (vă mai pot trimite și altele între timp), ca să vedeți IPOCRIZIA INCREDIBILĂ a celor din Hașdeu , cu speranța că o veți face publică , ca lumea să se convingă câtă ,,genialitate" zace în reprezentanții Hașdeului !!!

În caz că aveți temeri sau rețineri să o faceți publică (sau publice, dacă acceptați și alte astfel de capturi-probă), măcar poate direcționați către alți jurnaliști / surse care  n-au nicio reținere în a le face publice.

Cu multă stimă,

un cititor anonim

I.G.