Elevi consiliati in scolile din Buzau. Vezi aici de ce!

Ofițeri din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiști de proximitate au desfăşurat activităţi preventive cu elevii a două unităţi de învăţământ din municipiul Buzău.
Poliţiştii au trecut pragul Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzău și Școlii Gimnaziale „George Emil Palade” Buzău.
Activităţile s-au desfășurat sub egida proiectelor educaționale ”Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având ca scop prevenirea comportamentului violent, respectiv cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor.
Activităţile au urmărit creșterea gradului de informare pe linia prevenirii infracțiunilor comise cu violență. Elevii au fost consiliați și le-au fost făcute recomandări cu privire la sporirea atenției atunci când iși fac prieteni, să analizeze singuri riscurile la care se expun, pe baza educației primite și a propriei experiențe, iar atunci când sunt jigniți sau sunt victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, să anunțe profesorii, părinții și poliția, pentru a fi ajutați.
Desfășurarea acestor activități a urmărit conștientizarea și generarea unei schimbări de atitudine, astfel încât să se prevină comportamentele violente între elevi.

E.S.