A pornit la drum dinspre Vrancea către Buzău și s-a ales cu sancţiuni pentru abateri la regimul rutier în ambele județe.

Zilele acestea, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 10 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 45 şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia unul a predat permisul de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Alte 9 permise de conducere au fost reţinute conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la poliție în urma unui accident care s-a soldat doar cu pagube materiale.
De asemenea, au fost aplicate 16 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 81.000 de lei.
Poliţiştii au efectuat peste 190 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, care au indicat valori pozitive în 5 situații.
În toate cele 5 cazuri, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
Tot ieri, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărui placuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase.
Este cazul unui bărbat de 44 de ani, din Ilfov, ce a fost oprit în trafic de către polițiștii rutieri pe DN2E85, în Poșta Câlnău, deoarece nu avea montate pe autovehicul plăcuţele cu numărul de înmatriculare.
În urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat că plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost retrase în aceeași zi de către un echipaj de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, deoarece autoturismul nu avea asigurare obligatorie. Bărbatului i-a fost eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, însă acesta şi-a continuat drumul la volanul maşinii.

PENTRU SIGURANŢA DEPLASĂRILOR DUMNEAVOASTRĂ,
POLIŢIA RUTIERĂ VĂ RECOMANDĂ:

« Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie;
« Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele;
« Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa!
« Pentru opriri, alegeţi locurile de parcare special amenajate sau zonele bine luminate;
« Autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (detectoare radar, aparate GPS, casetofoane, telefoane mobile, genţi, borsete, aparate foto, etc.);
« Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi de politeţea rutieră;
« Nu luaţi în maşină persoane necunoscute, mai ales pe timpul nopţii;
« Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia;
« Dacă pe traseu sesizaţi ceva suspect, iar situaţia nu vă permite să interveniţi, anunţaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112.

I.G.