Copiii trebuie sa isi analizeze singur situatiile de risc!

Ofițeri din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști de proximitate, au desfăşurat activităţi preventive cu elevii a două unităţi de învăţământ din Buzău.

Poliţiştii au trecut pragul Școlii Gimnaziale Pănătău și Școlii Gimnaziale Lunca Priporului.

Activităţile s-au desfășurat sub egida proiectelor educaționale ”Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având cascop prevenirea comportamentului violent, respectiv cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor.

Activităţile au urmărit creșterea gradului de informare pe linia prevenirii infracțiunilor comise cu violență. Elevii au fost consiliați și le-au fost făcute recomandări cu privire la sporirea atenției atunci când iși fac prieteni, să analizeze singuri riscurile la care se expun, pe baza educației primite și a propriei experiențe, iar atunci când sunt jigniți sau sunt victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, să anunțe profesorii, părinții și poliția, pentru a fi ajutați.

A fost abordată și problematica anturajului, elevilor fiindu-le atrasă atenţia asupra informaţiilor pe care le aduc la cunoştinţă persoanelor cu care interacţionează, printre aceştia putându-se ascunde şi cei certaţi cu legea. În acest sens polițiștii au abordat împreună cu elevii, prin dialog şi exemple, tehnici de gestionare corectă a situațiilor în care elevii sunt victime ale bullyingului dar și reducerea actelor de violență la nivelul școlii.

          Desfășurarea acestor activități a urmărit conștientizarea și generarea unei schimbări de atitudine, astfel încât să se prevină comportamentele violente între elevi. 

  •  

Ora de educaţie rutieră la Școala Gimnazială Costești 

În ziua de 16 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o activitate educativ-preventivă la Școala Gimnazială Costești, respectiv Grădinița Spătaru.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului Educație rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Copiii au primit din partea polițiștilor recomandări pe linia respectării regimului circulației rutiere, explicaţii privind semnificația indicatoarelor rutiere și regulile de circulație care trebuie respectate în special de pietoni, urmărindu-se îmbogățirea cunoștințelor acestora cu privire la semnificația și utilitatea semnalizării rutiere.

R.F.