METODA de inselaciune: “NESOCOTIREA ÎNCREDERII” Bănuitul a fost depistat de polițiști

La data de 15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Poșta Câlnău au identificat principalul bănuit în cazul unei infracțiuni de înșelăciune.
Fapta a fost sesizată în data de 5 mai 2023, de către persoana vătămată, un bărbat de 82 de ani, din Poșta Câlnău.
Din cercetări a reieşit că bănuitul, un bărbat de 59 de ani, din Botoșani, sub pretextul că l-ar cunoaște, i-ar fi solicitat păgubitului o sumă de bani pentru a-şi ajuta pe fiul.
Prejudiciul, în valoare de 345 de lei, a fost recuperat şi restituit.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

Referitor la ÎNȘELĂCIUNI PRIN NESOCOTIREA ÎNCREDERII SAU PRIN ÎNSUȘIREA PE NEDREPT, polițiștii vă sfătuiesc:

  • Folosiţi orice prilej de reunire cu familia pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul, ghicit, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).
  • Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care vă pot ajuta la nevoie.
  • Purtați discuții referitor la permiterea accesului în gospodărie al oricăror persoane, indiferent de pretext, iar legat de prezența în casă, de efectuarea de orice plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință.

R.F.