Furturi din locuinte. Banuitii au fost arestati!

Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Merei au reţinut pentru 24 de ore principalul bănuit în cazul unei infracțiuni de furt calificat.
Fapta a fost sesizată în data de 18 decembrie 2023, de către persoana vătămată, un bărbat de 54 de ani, din Pietroasele.
Faţă de acesta a fost emis mandat de aducere iar sâmbătă a fost depistat în zona aeroportului şi condus de către jandarmi la sediul poliţiei, pentru audieri.
Din cercetări a reieşit că bănuitul, un tânăr de 21 de ani, din Pietroasele, ar fi pătruns prin efracție în imobilul persoanei vătămate, profitând că proprietarul nu locuia efectiv la adresă și ar fi sustras mai multe bunuri, pe care ulterior le-ar fi comercializat.
La momentul depistării, asupra bărbatului au fost descpoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor doăuă telefoane mobile, 300 de dolari, 160 de lire sterline şi 200 de lire turceşti.
În baza materialului probator administrat, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, și continuă cercetările sub coordonarea parchetului, pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului.

Bănuit de furt identificat de polițiști

*La data de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni au identificat şi depistat principalul bănuit în cazul unei infracțiuni de furt.
Fapta a fost sesizată în data de 17 ianuarie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat de 72 de ani, din Mânzălești.
Din cercetări a reieşit că bănuitul, un bărbat de 66 de ani, din aceeași localitate, ar fi sustras scândură din curtea imobilului, profitând că, momentan, este nelocuit.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea parchetului, pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

**La data de 12 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au identificat şi depistat principalul bănuit în cazul unui furt de telefon mobil.
Fapta a fost sesizată în data de 11 aprilie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat de 42 de ani, din Buzău.
Din cercetări a reieșit că bănuitul, un tânăr de 17 ani, din Rușețu, sub pretextul că doreşte să îi studieze borseta în vederea achiziţionării unul model asemănător, i-ar fi sustras bunul păgubitului. Borseta conținea un telefon mobil.
Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, sub coordonarea parchetului, pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

R.F.