VIDEO – Autostrada A7 Ploiești – Buzău: S-a pus grinda cu numărul 100…

Constructorul lotului 1 Dumbrava - Mizil (21 km) din Autostrada A7 Ploiești - Buzău continuă producerea grinzilor din beton de 40 metri lungime direct în șantier cu instalația proprie, fiind produsă deja grinda cu numărul 100, a precizat marți secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Într-o postare anterioară, el menționa că necesarul de grinzi pentru acest lot se ridică la 490.

12 grinzi, montate într-o singură zi la km 0 al A7

„Pe șantierul Autostradei A7 Ploiești – Buzău, constructorul lotului 1 a produs în șantier grinda cu numărul 100. Actiunea a avut loc sâmbătă montarea a 12 grinzi, într-o singură zi, la Km 0 al acestei autostrăzi – unde este situat nodul rutier cu A3”, a transmis marți seara oficialul de la Transporturi pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, antreprenorul execută lucrări atât la corpul autostrăzii, cât și la toate cele 15 structuri aferente acestui lot de autostradă:

– a fost așternut stratul de asfalt (de bază) pe o porțiune de 2,2 km și continuă această activitate cu 2.500 tone/zi

– continuă lucrările de umpluturi cu pământ, fiind în avans față de graficul de planificare cu 98.000 m3

– continuă realizarea stratului de formă

– continuă realizarea stratului de balast cu ciment stabilizat

– a fost finalizată relocarea utilităților, cu excepția conductelor de gaz și petrol din zona nodului rutier DN1D

– a început construcția casiurilor

– continuă lucrările la sistemul ITS

„Ritmul lucrărilor pe acest șantier este unul bun, iar dacă acesta rămâne unul susținut, acest prim lot al Autostrăzii Moldovei A7 reprezintă un obiectiv pentru darea în trafic anul acesta”, a declarat Scrioșteanu.

Lotul 1 este cuprins între Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) – Mizil (DJ 100C) și este construit de asocierea Pizzarotti – Retter.

Luna trecută, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis imagini de pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău. Gradul de execuție pe acest lot construit de asocierea Pizzarotti – Retter ajunsese la 56,8%, potrivit reprezentanților CNAIR. „În șantier sunt mobilizați un număr de 645 de muncitori și 265 de utilaje„, preciza CNAIR.

Acest lot din Autostrada Moldovei (A7) este programat pentru deschidere în 2024, alături de alte cinci loturi și jumătate, potrivit estimărilor ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. În total, în 2024 ar urma să fie dați în trafic 148 de kilometri din A7, potrivit premierului Marcel Ciolacu.

Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti&SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL;

Lungime: 21 km.;

Durată contract: 20 de luni;

Valoare contract: 1,468 miliarde de lei, fără TVA;

Sursă de finanțare: PNRR;

Ordin de începere: 22.08.2022;

Stadiu actual: 56,8%;

Termen deschidere: 2024.

SURSE: CNAIR, Economica.net, facebook