Cercetat pentru bancrută frauduloasă

La data 4 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară într-o cauză penală în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de bancrută frauduloasă, faptă prevăzută de art. 241 din Codul Penal.
Activităţile s-au derulat în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.
Din cercetări a reieşit că bănuitul, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Buzău, în calitate de administrator unic al unei societăți comerciale, la solicitarea îndreptățită a lichidatorului judiciar formulată în temeiul Legii nr. 85/2014, nu ar fi predat acestuia întreaga evidență contabilă a societății supuse procedurii insolvenței.
Astfel, persoana ar fi sustras şi ar fi ascuns înscrisuri, în frauda creditorilor.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat mai multe înscrisuri, reprezentând evidența contabilă a societății.
În baza mandatului de aducere, buzoianul a fost condus la poliţie în vederea audierii.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

În data de 4 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un buzoian de 24 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Pe numele acestuia, Judecătoria Buzău a emis mandat de executare a unei pedepse de 2 ani si 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Polițiștii l-au depistat pe tânăr în localitatea Poşta Câlnău şi l-au condus la Penitenciarul Focșani, în vederea executării pedepsei privative de libertate.

I.G.