”Adicțiile – implicații medicale, psihologice și legale”

În aceasta saptamana, ofiţerii Biroului Siguranţă Şcolară au desfășurat o activitate intitulată ”Adicțiile- implicații medicale, psihologice și legale” privind prevenirea consumului de droguri elevii Liceului Tehnologic ”Grigore C. Moisil” Buzău.
Cei peste 100 de liceeni au fost informați cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive dar și cu privire la consecințele asupra performanțelor școlare, relațiilor cu familia sau cu prietenii, aceștia fiind informați totodată și cu privire la prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri.
Tot ieri, împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău şi cu poliţiştii de la posturile de poliţie comunale au vizitat elevii Școlii Gimnaziale „Tache și Ecaterina Tocilescu” Vintilă Vodă şi ai Școlii Gimnaziale Valea Părului. Vizuta a avut, de asemenea, scopul prevenirii debutului consumului de substanţe interzise, iar elevii au putut experimenta stările induse de consumul de alcool/droguri, în plan fizic și vizual, prin intermediul ochelarilor speciali care simulează efectele consumului acestor substanțe.
La Școala Gimnazială Brădeanu, poliţiştii de la prevenire au purtat discuţii interactive despre formele asociate criminalității informatice – furtul datelor personale, folosirea eronată a instrumentelor electronice de plată, fraude pe internet, racolarea victimelor pe internet pentru trafic de persoane, pornografie infantilă, cu accent pe modurile de operare folosite de infractori și modalitățile concrete de evitare a victimizării pe această linie.
La final, cei peste 30 de elevi au primit din partea polițiștilor pliante cu recomandări utile.

Vizită surpriză pentru preşcolarii unei grădiniţe din Buzău

Ieri, 3 aprilie a.c., poliţiştii de la Biroul pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști de la Serviciul de Ordine Publică și de la Biroul Rutier au desfăşurat o activitate preventivă la Grădinița cu Program Prelungit „Bobocei din Micro III”, din municipiul Buzău.
Activitatea s-a desfăşurat sub forma unor discuții despre ce presupune un comportament responsabil, nonviolent pe care trebuie sa îl aibă preșcolarii, raportat inclusiv la relaţia cu animalele. Cei mici au înţeles că un animal de companie nu este o jucărie şi că deţinerea unui astfel de prieten implică, dincolo de numeroasele beneficii, îndatoriri şi grijă.
Pentru a sublinia importanţa mesajului transmis, copiilor le-a fost prezentată relaţia poliţist - conductor câine printr-un exerciţiu specific efectuat de Dan – “câinele de serviciu”, sub îndrumările conductorului său. Cei mici au aflat că, tratat cu iubire, grijă, dedicare, Dan ajută la menținerea ordinii publice și la prinderea persoanelor care săvârșesc fapte antisociale.
Momentul inedit al activităţii, realizat cu sprijinul unui cabinet veterinar, a fost acela când au fost aduse în mijlocul celor 40 de copii animale de companie, care au generat voie bună şi zâmbete din belşug.
Poliţiştii nu au părăsit locaţia fără a le prezenta boboceilor motocicleta de serviciu, explicându-le totodată activitățile desfășurate de polițiștii rutieri, explicaţii însoţite de o serie de recomandări preventive.