Riscurile consumului de droguri si violenta in scoli

În aceasta saptamana, ofițerii de prevenire, împreună cu reprezentanţi din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău,  au desfășurat activități cu caracter preventiv – educativ la Școala Gimnazială nr.3 “Dr. Ilie Pavel” Râmnicu Sărat şi din cadrul  Liceului “Victor Frunză” Râmnicu Sărat.

Sub sloganul „Dincolo de aparenţe”, au fost dezbătute aspecte privind riscurile asociate consumului de substanţe interzise. Celor aproximativ 200 de beneficiari le-au fost supuse atenţiei contexte şi scenarii de pericol în care ar putea ajunge, sub falsa impresie a unei stări de bine, trecătoare.

Poliţiştii de la siguranţă şcolară, împreună cu proximiştii, au abordat, tot ieri, teme precum prevenirea infracţiunilor comise cu violență, a absenteismului şi abandonului şcolar și cunoaşterea problemelor cu care se confruntă elevii în vederea stabilirii unor relaţii de parteneriat pentru creşterea gradului de siguranţă. Discuţiile i-au avut ca parteneri pe elevii şcolilor gimnaziale nr.11 şi nr.7, din municipiul Buzău.

Elevilor unităţilor de învăţământ le-a fost atrasă atenţia cu privire la formele de manifestare a bullying-ului cu accent pe cunoașterea cauzelor și identificarea soluțiilor de combatere și formarea deprinderilor de siguranță personală prin dezvoltarea capacității de recunoaștere a vulnerabilităților pentru siguranța proprie.

La activități au participat peste 50 de elevi, cadre didactice și părinți au primit din partea poliţiştilor pliante cu recomandări preventive de care ar trebui să ţină cont pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite.

•        

Educaţie rutieră cu preşcolarii şi elevii din Cozieni şi Odăile

În ziua de 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliţie rurală Pârscov și de la Serviciul Rutier au desfășurat activități preventiv- educative dedicate micilor participanţi la trafic.

Poliţiştii au programat vizite la Școala Gimnazială Cozieni şi la Școala Gimnazială Odăile, dar şi la grădiniţele cu program normal din cele două localităţi, unde s-au deplasat cu laboratul mobil de educaţie rutieră.

Peste 200 de de învăţăcei au primit informații utile despre cum să circule în siguranță pe drumurile publice, precum și despre importanța abordării unui comportament corect ca pietoni și bicicliști, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.

Totodată, elevii au primit recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare prin posibila implicare în fapte de violență, dar și cu privire la pericolele asociate consumului de substanţe interzise.

Dialogul a fost unul interactiv şi s-a purtat în termeni adaptaţi vârstei interlocutorilor, astfel încât mesajul instituţional să fie bine receptat şi sedimentat.

Cei mici s-au bucurat și de cărțile cu tematică rutieră, oferite de polițiști pentru a avea oricând la îndemână recomandările preventive.

I.G.

Scroll to Top